Πάτρα: Ο Γιώργος Ρώρος προτείνεται από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο

Κομβικής σημασίας για τη λήψη των τελικών αποφάσεων , σε ότι αφορά την επιλογή των προσώπων και των συμμαχιών που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Αχαϊα, όσο και στους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, θεωρείται η σημερινή περιφερειακή σύσκεψη στελεχών, προσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση και βουλευτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του γραμματέα του κόμματος και πρώην υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον – πέραν των όποιων επιλογών γίνουν για τα υπόλοιπα αστικά κέντρα, παρουσιάζει το που θα κινηθεί η συζήτηση, σε ότι αφορά στην πιθανή υποψηφιότητα για το Δήμο της Πάτρας αλλά και στο τι θα γίνει τελικά με την περίπτωση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Σε ότι αφορά στο Δήμο της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο Γιώργος Ρώρος είναι το πρόσωπο το οποίο αποφάσισε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας να προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο.

Η επιλογή αυτή, αν και δεν είναι δεσμευτική για την ΡΑΠ, φαίνεται να είναι και η τελική για το ποιος θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ερχόμενος την Πάτρα, θεωρείται πως θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις όποιες αντιθέσεις και αντιδράσεις υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος, δεδομένου ότι αυτό εμφανίζεται τριχοτομημένο ως προς την επιλογή στο Δήμο και διχοτομημένο σε ότι αφορά στη στήριξη από τον πρώτο γύρο της υποψηφιότητας του Απόστολου Κατσιφάρα στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Στο «μέτωπο» της αιρετής περιφέρειας, μερίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως το κόμμα πρέπει στον πρώτο γύρο να είναι αυτόνομο και με δικό του ψηφοδέλτιο να «τεστάρει» τις δυνάμεις του και στο δεύτερο γύρο να καθοριστεί με πολιτική απόφαση η στάση που θα κρατηθεί. Άλλα στελέχη την ίδια ώρα θεωρούν πλέον – μετά και τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα – ως μονόδρομο.