Πάτρα: Ο π. Βασίλειος Μπλάνας λειτούργησε την Κυριακή 28η Οκτωβρίου στην Παντάνασσα

Ο αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπλάνας προεξήρχε της Θείας λειτουργίας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών όπου τελέστηκε και Δοξολογία και μνημόσυνο για του πεσόντες αγωνιστές στο Αλβανικό μέτωπο στο έπος του ’40.

Ο π. Βασίλειος Μπλάνας κήρυξε και το Θείο λόγο και αναφέρθηκε στο μεγάλο μήνυμα και στις θυσίες του ελληνικού λαού θυμίζοντας την φράση του Τσόρτσιλ που μετά την γενναία αντίσταση των Ελλήνων στις δυνάμεις του άξονα είπε πως πλέον «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Στο ναό Παντανάσσης στο μεταξύ την Παρασκευή 2/11/2018 στις 20.30 με περίπου 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου όπου θα λειτουργήσει μαζί με τους ιερείς της Παντάνασσας ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού. Στο ναό υπάρχει ωραία παλιά εικόνα του Αγίου Γεωργίου ενώ ως γνωστόν τα παλιότερα χρόνια λίγο πιο πάνω υπήρχε και ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο.

Τέλος από την ερχόμενη Κυριακή 4/11 ξεκινούν στο ναό Παντανάσσης οι 2 Θείες λειτουργίες, η πρώτη με τους ιεροψάλτες και η 2η που θ’ αρχίζει στις 9 το πρωί με την ανδρική τετράφωνη χορωδία Γεώργιος Τριάντης με μαέστρο τον Θόδωρο Χαλκιόπουλο.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία