Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Δημητρίου

Ο ιστορικός ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη πανηγυρίζει στις 26 Οκτωβρίου και πλήθος κόσμου αναμένεται να ανηφορίσει έως εκεί για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης, την παραμονή της εορτής την Πέμπτη 25/10 στις 18.00 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει στις 22.00 η ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς από την ενορία της Αγίας Σοφίας. Ανήμερα την Παρασκευή 26/10 στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στον εσπερινό το απόγευμα θα λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο εορτασμός στην ενορία του Αγ. Δημητρίου Πατρών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27/10 το πρωί με την Θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νέστορος, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στο ναό.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία