Πάτρα: Στις κάλπες αύριο οι γιατροί

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι γιατροί της Πάτρας. Έξι ψηφοδέλτια,θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση του Ιατρικού Συλλόγου της πολης.

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει τα μέλη για τις διαδικασίες που θα τηρηθούν τονίζοντας ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και παράλειψη της συνιστά με πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι εκλογές αφορύν τη ανάδειξη: Δεκατριαμελούς ( 13 ) Διοικητικού, Τριμελούς ( 3 ) Εξελεγκτικής, Προέδρου, Αντιπροέδρου, έξι μελών Πειθαρχικού Συμβουλίου και δέκα ( 10 ) εκπροσώπων του, στην Πανελλήνια Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου.

.Από τα 1.950 μέλη οικονομικά τακτοποιημένοι με δικαίωμα ψήφου κατ΄επέκταση είναι οι 1.497. Την ψήφο των γιατρών διεκδικούν έξι συνδυασμοί. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Βότση 42. Oι κάλπες θ΄ ανοίξουν στις 7.32 το πρωί και θα κλείσουν στις 6.49 το απόγευμα.

Κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ο εκλογέας που έχει δικαίωμα ψήφου, προσερχόμενος στην αίθουσα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, παραλαμβάνει από αυτήν τέσσερις φακέλους σφραγισμένους με τη σφραγίδα του Συλλόγου ένα για το Διοικητικό Συμβούλιο χρώματος λευκού με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια, ένα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο χρώματος ροζ με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια, ένα για την Εξελεγκτική Επιτροπή χρώματος πράσινου με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια & ένα για τους εκπροσώπους στον Π.Ι.Σ. χρώματος μπλε με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια.

Ο εκλογέας μετά την παραλαβή των ανωτέρω αποσύρεται σε ιδιαίτερο χώρο (παραβάν), ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρητο της ψηφοφορίας. Η υπέρ των υποψηφίων προτίμηση εκφράζεται με σταυρό που τίθεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου και συγκεκριμένα μπορεί να προτιμήσει κατ΄ ανώτατο όριο τόσους υποψηφίους και να θέσει τόσους σταυρούς όσος και ο αριθμός των εκλεγόμενων μελών στο καθένα από τα παραπάνω όργανα.

Οι σταυροί

Για το ΔΣ από 0 έως και 13 σταυρούς

Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο από 0 έως και 6 σταυρούς για τα τακτικά μέλη και

από 0 έως και 6 σταυρούς για τα αναπληρωματικά μέλη.

Οι υποψήφιοι Πρόεδροι & Αντιπρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης και θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν. Εάν λάβουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο για το λόγο αυτό.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή από 0 έως και 3 σταυρούς & Για τους εκπροσώπους στον ΠΙΣ από 0 έως και 10 σταυρούς (Σημ.: Οι επικεφαλής των συνδυασμών χρειάζονται σταυρό προτίμησης).

Περισσότεροι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη και το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Επίσης αν δεν τεθούν σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Ακολούθως, τα ψηφοδέλτια εγκλείονται στους οικείους φακέλους, οι οποίοι ρίχνονται στις προς τούτο τοποθετημένες ψηφοδόχους ιδιοχείρως από τον εκλογέα.

Τέλος, κατά το χρόνο της ψηφοφορίας απαγορεύεται στην αίθουσα ψηφοφορίας η παραμονή άλλων προσώπων εκτός από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων των συνδυασμών και αυτών που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις εντολές της Εφορευτικής Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΔΩ

The post Πάτρα: Στις κάλπες αύριο οι γιατροί appeared first on patrastimes.gr.


Πηγή