Πάτρα: To πρόγραμμα του κύκλου “μαγναύρα” για τον ελληνικό πολιτισμό

Από τον κύκλο `μαγναύρα' για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περίοδο 2018-19. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ εκδηλώσεις σε θέματα που αφορούν στον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται διάλεξη για τις παραστάσεις αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων σε χριστιανικούς ναούς, για την θέση της Ελλάδος σε έναν κόσμο αστάθειας, προβολή δύο ντοκιμαντέρ που αφορούν στην Κωνσταντινούπολη (Εθνικό Ορφανοτροφείο Πριγκήπου και Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου), παρουσίαση της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, διάλεξη για τις επιγραφές σε αρχαία Ελληνικά αγγεία, φωτογραφικό οδοιπορικό στην Κιλικία της Ν. Μικράς Ασίας, διάλεξη για το όρος Σινά και την μονή Αγίας Αικατερίνης, και τέλος διάλεξη για τους Αϊβαλιώτες και Χιώτες μετά την Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην παραχωρούμενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαίας στο κέντρο της Πάτρας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φερραίου, κοντά στην Κολοκοτρώνη), με είσοδο ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο, και τελούν υπό την ευγενική χορηγεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων παρατίθεται στην ιστοσελίδα του κύκλου `μαγναύρα', όπου πριν κάθε εκδήλωση αναρτάται η εκάστοτε Πρόσκληση και σχετικές λεπτομέρειες.

Οι ακριβείς ημερομηνίες έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2018, και ως ενδεικτικές για το 2019. Για προσωπική και έγκαιρη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί κανείς να εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο της `μαγναύρας' συμπληρώνοντας τα στοιχεία του στην κεντρική ιστοσελίδα. Ο κύκλος `μαγναύρα' για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό αποτελεί ανεξάρτητη εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών της Πάτρας, ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, για την οργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν στον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων των πολιτισμών με τους οποίους αυτός έχει διαχρονικά αλληλεπιδράσει.

Η κύρια έμφασή του είναι στις παραδοσιακές εστίες του ευρύτερου ελληνισμού στην Μεσόγειο, χωρίς όμως να παραγνωρίζονται άλλες παλαιές ή νεώτερες εστίες. Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της `μαγναύρας' http://www.magnavra.weebly.com ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην δ/νση [email protected], ή τηλεφωνικά στο 2610 225180 (ώρες καταστημάτων).


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία