Περπατούν και κλείνουν τις μύτες τους οι τουρίστες στην Ολυμπία – Αγανάκτηση για την δυσοσμία που «καλύπτει» τ […]

«Η Ολυμπία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τον πολιτισμό της, και έρχονται εδώ οι τουρίστες, και κρατούν τη μύτη τους». Αυτή η φράση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ολυμπία, λόγω της δυσοσμίας από τους υπονόμους, στον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που κατά καιρούς γίνεται πιο έντονο, απειλώντας τη δημόσια υγεία και δημιουργώντας αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες τουρίστες που καταφτάνουν απ’ όλο τον κόσμο, στο «λίκνο του πολιτισμού.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είναι αφόρητη. Επαγγελματίες και εργαζόμενοι στα τουριστικά καταστήματα και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – τόσο του κεντρικού δρόμου όσο και στις παρόδους – δεν μπορούν να «σταθούν» από τη δυσοσμία. Οι τουρίστες, φτάνοντας στα μαγαζιά τους, διαπιστώνοντας το πρόβλημα, και φεύγουν πριν ψωνίσουν. Πόσο μάλλον, να καθίσουν να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους.

Προκειμένου να μειώσουν λίγο τη δυσοσμία, οι επαγγελματίες καλύπτουν τους υπονόμους με χαλιά, βρεγμένα πατάκια (εισόδου) και μεγάλα χαρτόνια. Άλλες φορές τα καταφέρνουν και άλλες όχι, αφού κάποιες ημέρες το πρόβλημα είναι πολύ έντονο. Όταν βρέξει και «πλυθούν» οι υπόνομοι η δυσοσμία εξαφανίζεται, αλλά λίγες ημέρες μετά, το πρόβλημα κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή