Ποια μέτρα στήριξης των κατοίκων της Ζακύνθου, μετά τον σεισμό, ανακοίνωσε ο Στ. Κοντονής

Μέτρα στήριξης για τους κατοίκους της Ζακύνθου, που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής του νησιού και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

«Πετύχαμε μια σειρά από αποφάσεις με άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και εντολές που δόθηκαν στους αρμόδιους υπουργούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής και ανακοίνωσε «αναστολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, που περιλαμβάνεται και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ενώ μετά την παρέλευση του εξαμήνου της αναστολής πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχεται η δυνατότητα νέας εξάμηνης ή δωδεκάμηνης ρύθμισης».

Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, ο βουλευτής προανήγγειλε «έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ τους επόμενους μήνες, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019».

Ο κ. Κοντονής έκανε ειδική αναφορά στη φυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, σχολιάζοντας: «Αν μακρινός συγγενής υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις θα είχαν ξεσηκωθεί τα κανάλια των Αθηνών για να μας λένε ειδού οι κλέφτες. Τώρα έχουμε τέταρτο υπουργό εμπλεκόμενο, που δίχνει το μέτρο της διαφθοράς και της διαπλοκής που επί χρόνια υπήρχε στο τόπο μας.

Εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε τυχαία, στα μνημόνια και στη φτωχοποίηση και μάλιστα συνδυάζεται αυτή η ευαίσθητη κατάσταση με τον κρίσιμο τομέα της άμυνας της χώρας, ένα πράγμα ιερό για τον ελληνικό λαό, ο οποίος προσφέρει από το υστέρημά του για να ενισχύεται η εθνική άμυνα και να είναι απρόσβλητη η χώρα από οποιανδήποτε επίθεση».

ΑΠΕ ΜΠΕ


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία