Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Κερδισμένος ο Παππάς στη διαμάχη με Φίλη-Εκλογή Σίας Αναγνωστοπούλου

Η διαμάχη ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Νίκο Φίλη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε νικητή τον πρώτο – Πως μοιράστηκαν οι ψήφοι ανάμεσα στους «53» και τους προεδρικούς – Χαμηλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης κονταροχτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την ψηφοφορία για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος φαίνεται ότι κερδισμένος και ενισχυμένος είναι ο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι πρώτες πληροφορίες από την καταμέτρηση των ψήφων για την Πολιτική Γραμματεία εμφανίζουν τον Νίκο Παππά κερδισμένο στη διαμάχη του με τον πρώην υπουργό Παιδείας. Πρώτος σε ψήφους εμφανίζεται ο Αντώνης Κοτσακάς, που πήρε κατά πληροφορίες 61 με 62 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ισοψηφούν οι Δημήτρης Βίτσας και Θοδωρής Δρίτσας και ο Νίκος Παππάς είναι στην τρίτη θέση. 18 ψήφους πίσω του, στην τελευταία θέση της πρώτης 11αδας είναι ο Νίκος Φίλης.

Σε καλές θέσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλασάρονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Ρένα Δούρου, Νίκος Σκορίνης και Σια Αναγνωστοπούλου.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πρώτη 11αδα μετά την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος είναι:

Αντώνη Κοτσακάς
Δημήτρης Βίτσας και Θοδωρής Δρίτσας
Νίκος Παππάς
Ρένα Δούρου
Σία Αναγνωστοπούλου
Νίκος Σκορίνης
Ράνια Σβίγκου
Όλγα Γεροβασίλη
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Νίκος Βούτσης
Νίκος Φίλης

Τα 21 μέλη της νέας Πολιτικής Γραμματείας (με αλφαβητική σειρά)

Σία Αναγνωστοπούλου
Δημήτρης Βίτσας
Νίκος Βούτσης
Όλγα Γεροβασίλη
Ρένα Δούρου
Γιάννης Δραγασάκης
Θοδωρής Δρίτσας
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου
Έφη Καλαμαρά
Κατερίνα Κνήτου
Αντώνης Κοτσακάς
Πάνος Λάμπρου
Γιάννης Μπαλάφας
Αριστείδης Μπαλτάς
Νίκος Παππάς
Ράνια Σβίγκου
Νίκος Σκορίνης
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Νίκος Φίλης
Τασία Χριστοδουλοπούλου

Σημειώνεται πως Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης.

The post Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Κερδισμένος ο Παππάς στη διαμάχη με Φίλη-Εκλογή Σίας Αναγνωστοπούλου appeared first on patrastimes.gr.


Πηγή