Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Τρόφιμα σε 4.352 οικογένειες του Δήμου Αγρινίου! (ΦΩΤΟ)

Ασύλληπτος ο αριθμός των δικαιούχων

4.352 οικογένειες και συνολικά 10.000 άτομα, είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Αγρινίου ενώ 52 άτομα διαθέτει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που θα αναμένουν να γεμίσουν το τραπέζι τους με τρόφιμα και λαχανικά, αλλά και να προμηθευτούν άλλα βασικά είδη.

Η διαμονή των προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ ξεκίνησε χθες και όπως δηλώνει στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής: «ενδέχεται να ξεπεράσει σε διάρκεια και τους δύο μήνες, διότι θα έπρεπε να έχει γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ είναι όσοι λαμβάνουν το ΚΕΑ, οι οποίοι ενημερώνονται με γραπτά μηνύματα και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ποσότητες των τροφίμων που θα παραλάβουν θα είναι μεγάλες. Γι’ αυτό πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να έχουν βοήθεια από δεύτερο άτομο ή κατά την παραλαβή να έχουν εξασφαλίσει μεταφορικό μέσο. Αρχικά η διανομή θα ξεκινήσει με είδη παντοπωλείου (φασόλια, φακές, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, γάλατα, ντοματοπολτός κλπ) και καθαριστικά, ενώ μετά το πέρας των δύο πρώτων εβδομάδων θα ξεκινήσει η διανομή λαχανικών και μοσχαρίσιου κρέατος. Η δυνατότητα που έχουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι να εξυπηρετούμε 500 άτομα την ημέρα, διότι έχουμε αναλάβει και την διανομή για τους δικαιούχους μέσω της Μητρόπολης».

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ αφορά όλους τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ωφελούμενοι θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα που τους αναλογούν με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και του ΑΜΚΑ τους. Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου, στην οδό Βλαχοπούλου 13.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή