Πρόσκληση σε Κονσέρτο – Αφιέρωμα Μνήμης στη Σφαγή της Μεραρχίας Acqui

"Concert Acqui Memory’"

ΑφιέρωμαΜνήμηςστη Σφαγή της Μεραρχίας Acqui

O Έλληνο Iταλικός σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης ‘’Mediterraneo’’ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στην Ημέρα Μνήμης για τη Σφαγή της Μεραρχίας Acqui .

Κονσέρτο με τους Danilo De Luca, φλάουτο και Ανδρέα Ζαφειρόπουλο ,πιάνο, θα λάβει χώρα στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού στα Μεταξάτα, την Τετάρτη 24 Οκτώβρη 2018 και ώρα 20.30 μ.μ.

L’associazione italo-greca di Cefalonia e Itaca "Mediterraneo" e il Comune di Cefalonia

invitano tutti gli interessati all’evento musicale in ricordo della strage della Divisione Acqui.

Il concerto di Danilo De Luca, flauto traverso e Andreas Zafeiropoulos, pianoforte,

si terrà presso il Centro Ionico di Arte e Cultura di Metaxata,

mercoledì 24 ottobre 2018 alle ore 20.30.

L'ingresso è libero, il concerto sarà seguito da un rinfresco.

Contatti / informazioni: info@ionionartscenter.gr, t. 2671041126

http://mediterraneoass.blogspot.com/

Η είσοδος είναι ελεύθερη,την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση.

Επικοινωνία /πληροφορίες :info@ionionartscenter.gr, t. 2671041126

http://mediterraneoass.blogspot.com/

Danilo De Luca

Γεννήθηκε στη Νάπολη στην Ιταλία. Σπούδασε στο Ωδείο Conservatorio di San Pietro a Majella Νάπολης. Το 1997 έλαβε το Μaster 2 φλάουτου και πρώτο βραβείο. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς της χρονιάς και η συναυλία της βράβευσής του βρήκε απόηχο σε έγκυρα μουσικά περιοδικά.

Έκτοτε συμμετέχει σε σύνολα δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες. Παράλληλα διδάσκει φλάουτο, αρχικά ως βοηθός καθηγητής στι Ωδείο Νάπολης, αργότερα σε άλλα ωδεία σε εθνικό επίπεδο. Επίσης προσφέρει τις γνώσεις του σε παιδιά με ειδικά προβλήματα, όπως αυτισμό και το σύνδρομο Down. το 2006 έλαβε το δεύτερο Master 2 στη Μουσική Θεραπεία και Θεραπεία μέσω Τέχνης.

Το 2014 φεύγει για τη Γαλλία για να τελειοποιηθεί στο φλάουτο πίκολο με τον διάσημο καθηγητή Jean-Louis Beaumadier, που διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Μασσαλίας. Το 2016 έλαβε το πτυχίο του με άριστα και διάκριση και η επιτροπή, με πρόεδρο τον Maxence Larrieu, του απένειμε το Πρώτο Μεγάλο Βραβείο της πόλεως Μασσαλίας για το 2016. Τον Ιανουάριο του 2018 έλαβε το Κρατικό Δίπλωμα καθηγητή φλάουτου στο Ανώτατο Ινστιτούτο Τεχνών της Τουλούζ.

Μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ διδασκαλίας (που ασκεί εδώ και 20 χρόνια) και τις συναυλιακές εμφανίσεις, ουσιώδεις για την καλλιτεχνική εξέλιξή του Στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τυνησία.

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Πάτρα υπό τον Κ. Κυδωνιάτη, και κατόπιν στο Ωδείο Αθηνών, από οπού αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου και Σύνθεσης με Α' Βραβείο και τρία χρηματικά έπαθλα. Με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς στο Αννόβερο (1997) και στη Βερόνα (2002) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2000).

Έργα του έχουν παρουσιαστεί, καθώς και ο ίδιος ως πιανίστας έχει εμφανισθεί κατ' επανάληψη, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και αίθουσες μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ολλανδία. Έχει συμπράξει με μαέστρους και σολίστες όπως Θ. Αντωνίου, S. Sontekis, Z. Brohn, N. Butterworth, M. Pekarsky, G. Shuller και N. Morosova, και έχει συνεργαστεί εκτεταμένα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και άλλους φορείς, σε προγράμματα σύγχρονου ρεπερτορίου, κάνοντας αφιερώματα στους Καλομοίρη, Μητρόπουλο, Σκαλκώτα, Σαίνμπεργκ, Μπάρτοκ, Μεσιάν, Στραβίνσκι, Γκουμπαιντουλίνα, μεταξύ άλλων. Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των Ελλήνων συνθετών, παρουσιάζοντας έργα τους σε πρώτη εκτέλεση.

Ο Ζαφειρόπουλος αριθμεί πάνω από πενήντα συμμετοχές σε θεατρικές παραγωγές (ως συνθέτης αλλά και ως εκτελεστής), συνεργαζόμενος με σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς, και συμμετοχές σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές (με πιο πρόσφατη ένα διπλό CD με έργα του Θεόδωρου Αντωνίου). Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον είναι απόφοιτος του Μουσικολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκληρώνει τη Διδακτορική Διατριβή του πάνω στη Μουσική για Ταινίες του Βωβού Κινηματογράφου.

– G. Donizetti, Sonatina for flute and piano (7')

– E. Kokkoris, Pensieri Fantastici for flute and piano (22')

– G. Casaretto, Souvenir de la Traviata for flute and piano (6')

– K. Fukushima, Requiem for flute solo (6)

– G. Kontogeorgos 4 songs for flute and piano (idylic, Farewall, Love Song, Meditation) (20')

  • G. Briccialdi, Lo spirito vagante (The wandering spirit) (8')

Concert Acqui Memory Poster 002Concert Acqui Memory Poster 002Concert Acqui Memory Poster 002Concert Acqui Memory Poster 002Concert Acqui Memory Poster 002


Πηγή