Πύργος: «Έφυγε» από τη ζωή ο «Αγιωργίτης»

Χτυπημένος από την επάρατο νόσο, «έφυγε» χθες το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο Βασίλης Ρηγόπουλος, ο γνωστός σε όλη την Ηλεία «Αγιωργίτης», ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ομώνυμης Πτηνοτροφικής Μονάδας, στον Άγιο Γεώργιο Πύργου. Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στη θλίψη την αγαπημένη του οικογένεια και την ευρύτερη κοινωνία του Πύργου, όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Δούλευε από μικρό παιδί, πουλώντας με το φορτηγό του κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής και αυγοπαραγωγής σε όλη την Ηλεία. Δεν υπάρχει χωριό που να μην είχε περάσει και να μην έχει γνωστούς και κυρίως πολλούς φίλους. Όχι μόνο γιατί ήταν σωστός επαγγελματίας, αλλά γιατί ήταν και καλός άνθρωπος. Πολύ κοινωνικός και πάντα χαμογελαστός. Γι’ αυτό και τον αγαπούσαν όλους.

Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς ήταν και η δημιουργία, μαζί με τον γιό του Χρήστο, της σύγχρονης πτηνοτροφικής μονάδας στο χωριό του. Εκεί βρισκόταν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν.

Δυο μήνες μόνο

Όταν επισκέφθηκε το «Ολύμπιο» Θεραπευτήριο, στις 20 Αυγούστου, για να υποβληθεί σε μια μικροεπέμβαση «ρουτίνας», αποκάλυψε στους γιατρούς ότι έχει έντονους πόνους στην πλάτη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στην Πάτρα, έφεραν τους γιατρούς αντιμέτωπους με τον καρκίνο στα κόκκαλα και άλλα ζωτικά όργανα. Ο ίδιος, δεν το έμαθε ποτέ, αφού οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι ο καρκίνος είχε προχωρήσει τόσο και ο χρόνος που του απομένει, ήταν λίγος. Ακολούθησε μια συμβατική θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, πιστεύοντας ότι έχει οστεοαρθρίτιδα, και σ’ αυτό απέδιδε και τους πόνους σε όλο του το κορμί. Ωστόσο, δεν το «έβαλε κάτω», ενώ πριν λίγες ημέρες, με τη βοήθεια των παιδιών του, πήγε και στο καφενείο του χωριού, για να πιεί καφέ και να τα πει με τους φίλους του.

Το βράδυ της Κυριακής η ψυχή του άρχισε να «βασιλεύει» και χθες το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του οικογένεια, τη σύζυγό του Τασία, τα έξι του παιδιά με τις/τους συζύγους τους, την Κατερίνα, την Κυριακή και τον Μανώλη, τον Χρήστο και τη Μαριάννα, τη Διονυσία, τον Νίκο, την Ειρήνη και τον Αντώνη. Όλοι μαζί, με τα αδέλφια του και τα τέσσερα αγαπημένα του εγγονάκια, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι, θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 3:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν Γεννεσίου της Θεοτόκου στον Άγιο Γεώργιο, για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Πηγή