Πύργος: Επιστολή Λιατσή σε Γαβρόγλου για πανεπιστημιακό τμήμα

Πρόταση για την ίδρυση τμήματος Προπονητικής και Φυσικοθεραπείας στον Πύργο, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κατέθεσε εγγράφως με επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο κ. Λιατσής, αφού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το όσα συμβαίνουν σχετικά με τη Μουσειολογία στο ΤΕΙ Πύργου, τόνισε ότι στις 19 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή στον υπουργό εξηγώντας του αναλυτικά το σκεπτικό του πλάνου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ηλεία.

«Έστειλα έγγραφο στις 19 Οκτωβρίου στον κ. Γαβρόγλου, χωρίς να ξέρω τι θα συμβεί με τα ΤΕΙ, με το οποίο ζητάμε την εξακτίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τμήμα Προπονητικής και Φυσιοθεραπείας πανεπιστημιακού επιπέδου. Αφού σήμερα μας λένε ότι θα μας καταργήσουν τμήμα Μουσειολογείας, εμείςλέμε ότι έγκαιρα είχαμε κάνει και αυτή τη διαδικασία. Όταν συναντηθήκαμε με τον κ. Γαβρόγλου στη Νεράιδα, σε καλό τετ τα τετ που είχαμε μου είπε “έλα στην Αθήνα να κουβεντιάσουμε”, είναι ο καιρός και θα πάω. Θεωρώ έγκυρο τον λόγο του και περιμένω στο μηχανογραφικό δύο σχολές πανεπιστημίου. Τον διευκολύνω προτείνοντας του τη μια σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανεξάρτητα από το καταστατικό του, εκτός αν αποδειχθεί ότι δεν είμαστε στην Πελοπόννησο», επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου και συμπλήρωσε πως το όραμά του παραμένει το αυτόνομο ΤΕΙ, ζητώντας τη στήριξη όλων.

«Το όνειρο του Δημάρχου ήταν να γίνει αυτόνομο ΤΕΙ. Αυτό άφησα παρακαταθήκη στον επόμενο από μένα και αντί να βρω αυτό βρήκα τίποτα – και για να γίνει αυτό είχαν γίνει αγώνες. Για όλη την άλλη Ηλεία ευχόμαστε τα καλύτερα και δεν υπάρχει περίπτωση να αντιταχτούμε και να πουμε ό,τι αν γίνει αυτό στον Πύργο να μην γίνει κάτι άλλο αλλού. Να γίνουν πολλά περισσότερα, αλλά αυτά που μας έχουν υποσχεθεί, να γίνουν στον Πύργο. Εδώ είναι και ο ρόλος των βουλευτών, γιατί εκείνες τις ημέρες στην Πάτρα δεν ήταν μόνος του ο κ. Γαβρογλου, ήταν όλοι. Ξετύλιξαν πρόγραμμα κυβέρνησης για την Ηλεία και όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ζητάμε να επαναφέρουν στη μνήμη τους τα γεγονότα αυτά και να τηρήσουν τις υποσχέσεις του. Η φωνή του δημάρχου είναι η φωνή του απλού κόσμου και ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η ψήφος του στις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Λιατσής.


Πηγή