Πύργος: Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα «η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο»

Ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο, εκπρόσωπο φορέα ή πολίτη, να παραβρεθούν στη σημερινή ημερίδα με θέμα «Η Ηλεία στο Εθνικό Κτηματολόγιο – Ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε» απεύθυναν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και Χρήστος Γεωργακόπουλος αντίστοιχα. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 μμ και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο.

Στην ημερίδα , που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων του Εθνικού Κτηματολογίου καθώς και της αναδόχου κοινοπραξίας «K/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016», στόχος είναι να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάθεση του φακέλου δήλωσης ιδιοκτησίας, αλλά και ταυτόχρονα να τεθούν επί τάπητος τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης στις προηγούμενες περιπτώσεις ένταξης περιοχών του νομού μας.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος ανέφερε ότι «Αρχίζει η 3η φάση Κτηματογράφησης στο νομό Ηλείας, που είναι σημαντική. Επιβάλλεται να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή, για εκείνους που πρέπει να δηλώσουν την περιουσία τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Αναλυτικότερα θα μιλήσουμε στην ημερίδα, που συνδιοργανώνουμε μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηλείας.

Με τη σειρά του ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, τόνισε πως «Ο τίτλος της ημερίδας εμπεριέχει και όλη την αλήθεια, της ένταξης δηλαδή όλων των περιοχών της Ηλείας. Στόχος είναι να κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες, για ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπως επίσης να δραστηριοποιηθούν και όλοι οι Δήμοι.
Ένας ακόμα στόχος είναι να αποσαφηνιστούν στοιχεία, τα οποία δεν είχαν διευκρινιστεί στις προηγούμενες φάσεις».

Σημειώνεται ότι στη καινούργια φάση Κτηματογράφησης εντάσσονται ταυτόχρονα 217 προ-Καποδιστριακές Τοπικές Κοινότητες εκτός των ήδη ενταγμένων Ο.Τ.Α. (Πύργου, Αμαλιάδας, Λεχαινών, Μανωλάδος, Νέας Μανωλάδος, Αρετής, Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λαστεΐκων).

Μάλιστα μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει από την Κ/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016, Κτηματολογικό Γραφείο στον Πύργο που θα παρέχει πληροφορίες, ενώ στο τέλος του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει και η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων.


Πηγή