Ραντεβού με την Φύση: Αυτοί είναι οι Φυσιολάτρες Γαστούνης

Ραντεβού με την φύση έχει σχεδόν κάθε Κυριακή η μεγάλη παρέα των Φυσιολατρών Γαστούνης. Με ανάλαφρη ενδυμασία, αλλά πάνω από όλα με χαμόγελο και διάθεση , παίρνουν το σακίδιό τους στην πλάτη και ετοιμάζονται να διανύσουν πεζή τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα.

Ο Κωνσταντίνος Μάλιαρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, γνώστης των μυστικών και της ομορφιάς της πεζοπορίας αφού διετέλεσε για δύο χρόνια πρόεδρος στον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδος, πριν από περίπου τρία χρόνια με παρότρυνση κάποιων φίλων του από τη Γαστούνη δημιούργησε τους Φυσιολάτρες Γαστούνης (ΦΥ.ΓΑΣ), μια ανοιχτή παρέα που δέχεται όλους όσοι αγαπούν την επαφή με την φύση. Και όπως αποδείχθηκε στην πορεία αυτοί δεν ήταν λίγοι. Οι πρώτες διαδρομές στη φύση ξεκίνησαν με δέκα ανθρώπους για να φθάσουν σήμερα κατά μέσο όρο τους 40.
Σύμφωνα με τον συντονιστή των ΦΥ.ΓΑΣ. κ. Κωσταντίνο Μάλιαρη στις πεζοπορίες οι γυναίκες είναι πάντα περισσότερες από τους άνδρες, οι μικρότεροι σε ηλικία πεζοπόροι είναι 8 ετών και ο μεγαλύτερος 85 ετών. Φυσικά οι ανήλικοι συνοδεύονται πάντα από τους γονείς τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σε διαδρομές στη φύση η καλή και ψυχική υγεία.

Το πρόγραμμα των Φυσιολατρών Γαστούνης έχει χωριστεί σε τρεις περιόδους: πρώτη λήγει τα Χριστούγεννα, η δεύτερη το Πάσχα και η Τρίτη τον Ιούνιο. Ανάλογα με τις εποχές λοιπόν καταρτίζεται και το πρόγραμμα των πεζοποριών ή των εκδρομών εκτός νομού Ηλείας.

Ο κ. Μάλιαρης είναι ικανοποιημένος από την πορεία της παρέας των φυσιολατρών, έχει άριστη συνεργασία και στήριξη από τους εθελοντές συνεργάτες τους και η παρέα ολοένα και μεγαλώνει.

Οι ΦΥ.ΓΑΣ συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες φιλανθρωπικού περιεχομένου σε συνεργασία με την «Κοινωνική Αλληλεγγύη Γαστούνης».


Πηγή