Σ. Σπύρου από Ζάκυνθο: «Η Περιφέρεια και η πολιτεία να επιδείξουν το ενδεδειγμένο ενδιαφέρον για τα προβλήματα […]

Κοινωνία Σ. Σπύρου από Ζάκυνθο: «Η Περιφέρεια και η πολιτεία να επιδείξουν το ενδεδειγμένο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Στη Ζάκυνθο μετέβη σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ. και της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία Σπύρος Σπύρου προκειμένου να είναι κοντά στους κατοίκους και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έγινε στις 2 τα ξημερώματα.

Ο κ. Σπύρου δήλωσε επίσης τα εξής: «Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι δύσκολες καθώς ξύπνησαν άσχημες μνήμες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση στους κατοίκους του νησιού που υπέστησαν μικροτραυματισμούς από την πτώση αντικειμένων, κυρίως στο εσωτερικών των σπιτιών. Αυτή την ώρα που η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, απαιτείται προσοχή και ψυχραιμία.
Από την πρώτη στιγμή ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τοπικούς παράγοντες, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου κ. Νιωτόπουλο και τον Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά. Παράλληλα συμμετείχα και στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων εκπροσώπων φορέων του τόπου μας καθώς και την παρουσία του Προέδρου Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιου Λέκκα και του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη.
Στην σύσκεψη ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η Ζάκυνθος «άντεξε» καθώς δεν υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα, ωστόσο, στις περιοχές που έχουν καταγραφεί ζημιές και έχει επισημανθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες στους κατοίκους και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.
Η Περιφέρεια και η πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει το ενδεδειγμένο ενδιαφέρον, να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να δρομολογήσει άμεσα την καταγραφή, την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθεί η αποζημίωση των πληγέντων καθώς ήδη από τις πρώτες ώρες καταγράφονται ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις».


Πηγή