Σε κλοιό τρόμου οι ΗΠΑ

Σε κλοιό τρόμου οι ΗΠΑ

Ολοένα και περισσότερα πακέτα-βόμβες προς πολιτικούς

Ο Τζο Μπάιντεν και η γερουσιαστής Μαξίν Γουότερς μεταξύ των στόχων των τρομοκρατών – Τα πακέτα που τους εστάλησαν μοιάζουν με εκείνα που είχαν παραλήπτες την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπαράκ Ομπάμα – Για «ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια» μιλά ο Μπιλ ντε Μπλάζιο – Την ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys δείχνουν ως δράστη τα ηλεκτρονικά ίχνη

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές, η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ φαίνεται να παίρνει πλέον βίαιες διαστάσεις, με Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν για εσωτερική «τρομοκρατία».

Με ανακοίνωσή του το FBI γνωστοποίησε ότι ακόμα δύο τρομο-πακέτα απεστάλησαν στα γραφεία του Κεντρικού Ταχυδρομείου του Λος Άντζελες, και τα οποία απευθύνονταν στην Αμερικανίδα γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μαξίν Γουότερς.

Τα πακέτα φαίνεται να ταιριάζουν με την περιγραφή άλλων ύποπτων πακέτων που έχουν ταχυδρομηθεί σε άλλα εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και ακόμα ένα που βρέθηκε στο Καπιτώλιο με το όνομα της Γουότερς.

Την ίδια ώρα, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος.

Για «ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια», στόχος της οποίας ήταν να πλήξει την ελευθεροτυπία και το σθένος των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν σε ΜΜΕ, αλλά και στις οικίες των οικογενειών Κλίντον και Ομπάμα.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε σε όλο του το φάσμα εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες, κανένας από τους «αποδέκτες» των πακέτων δεν κινδύνευσε, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως στη διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας που διεξάγεται κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.

Δείτε παρακάτω γράφημα του CNN με τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχουν σταλεί τρομο-πακέτα

xartis-bombes

Την ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys δείχνουν ως δράστες του τρομο-μπαράζ στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές κατά την εξέταση του μηχανισμού που εντοπίστηλε στο γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Τη νεώτερη αυτή εξέλιξη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, λέγοντας πως η έρευνα των αρχών παραπέμπει στο δίκτυο μίσους Proud Boys, το οποίο πρόσφατα εμφανίστηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Το ύποπτο δέμα που εστάλη στην οικία των Κλίντον στην Chappaqua του Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης και που πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκε από υπάλληλο, ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους.

Η Χίλαρι Κλίντον, με δημόσια δήλωσή της, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του ύποπτου πακέτου στην οικία της οικογένειάς της και ευχαρίστησε τις αμερικανικές αρχές για τα ταχύτατα αντανακλαστικά τους. Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στους άντρες και τις γυναίκες που εργάζονται στις μυστικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθάνονται ευγνωμοσύνη απέναντί τους, «πολύ περισσότερο σήμερα».

bobmsΑντιστοίχως, και το ύποπτο πακέτο με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη από το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για διερεύνηση.

Νωρίτερα, το FBI σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σπίτι του πρώην προεδρικού ζεύγους και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την υπόθεση, τονίζοντας ότι ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας. Πριν από δύο ημέρες είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, αφού δέχτηκαν μία κλήση εργαζομένου του για ένα «ύποπτο πακέτο».

«Ένας εργαζόμενος στην οικία άνοιξε το πακέτο, και είδε μέσα κάτι που έμοιαζε με εκρηκτική συσκευή. Το άτομο αυτό μετέφερε το πακέτο σε δασώδη έκταση που βρίσκεται κοντά», ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Όπως επισημαίνεται, ο Τζορτζ Σόρος δεν βρισκόταν στην οικία του εκείνη την ώρα.

Εκκενώθηκε γραφείο βουλευτίνας των Δημοκρατικών στη Φλόριντα

Το γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριντα εκκενώθηκε αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον συναγερμό για την αποστολή ύποπτων πακέτο σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN. Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.

Τραμπ: Ποταπές ενέργειες, δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με αρκετές ώρες καθυστέρηση στο θέμα που δημιουργήθηκε με τα ύποπτα πακέτα σε πρώην Δημοκρατικούς προέδρους και στο CNN. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε ένα tweet του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ο οποίος χαρακτήριζε «ποταπές» τις ενέργειες αυτές, που «δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ», σχολιάζοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο.

Εκκενώθηκαν και τα γραφεία της San Diego Union-Tribune στο Ντάλας

Ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στα γραφεία της San Diego Union-Tribune, της εφημερίδας που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το γραφείο της βουλευτή των Δημοκρατικών Καμάλ Χάρις, στο Ντάλας. Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα γραφεία της εφημερίδας εκκενώθηκαν και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο για τον έλεγχο του πακέτου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345528-Se-kloio-tromoy-oi-EPA ΚΟΣΜΟΣ

The post Σε κλοιό τρόμου οι ΗΠΑ appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή