Σφοδρή επίθεση των Σχολικών Καθαριστριών Πάτρας στο Σωματείο Σχολικών Φυλάκων

«Είναι κοντά η ώρα που κάποιοι…θα δεχτούν επίσκεψή μας», διαμηνύουν με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν πριν από λίγο οι Σχολικές Καθαρίστριες Πάτρας, κατηγορώντας το Σωματείο Σχολικών Φυλάκων για αθέμιτες και αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Μάλιστα υπεραμύνονται των προσπαθειών και των αγώνων του Συλλόγου  Καθαριστών και Καθαριστριών Πάτρας, αλλά και της Ομοσπονδίας Ο.Ι.Υ.Ε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους προσπαθούν να διασπάσουν τον κλάδο τους.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου:

“Περιήλθαν σε γνώση μας αθέμιτες και αντισυνδικαλιστικές «παρεμβάσεις» στελεχών του αμφιλεγόμενου «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ», σε συμβασιούχες εργαζόμενες στη σχολική καθαριότητα, ζητώντας τους να διαγραφούν από μέλη του Συλλόγου μας και να εγγραφούν στο ως άνω σωματείο.

Μάλιστα προκειμένου να πετύχουν τον διασπαστικό τους στόχο, επιστράτευσαν τόνους λάσπης, συκοφαντίας, ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών σε βάρος μας. Έφτασαν σε σημείο να δηλώνουν σε μέλη μας ότι ακόμα και η επίτευξη βασικών κατακτήσεων των σχολικών καθαριστριών, ως αποτέλεσμα ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ απεργιακών κινητοποιήσεων, που κήρυξαν τα Σωματεία του κλάδου και η ομοσπονδία μας, τάχα αποτελούν δικό τους «επίτευγμα». Οι αγώνες του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας (ΟΙΥΕ) τόσο για τις συμβασιούχες, όσο και για τις μόνιμες σχολικές καθαρίστριες δεν χαρίζονται σε κανέναν. Κατακτήσεις όπως η μετατροπή των ΙΔΑΧ από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, η ένταξη στα ΒΑΕ, τα ΜΑΠ και η επιστροφή του 10% στις ΙΔΟΧ, η αποζημίωση των κοινόχρηστων χώρων, η ανανέωση των 2 ετών στις ΙΔΟΧ και μια σειρά από κατακτήσεις, οφείλονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στη δυναμική που αναπτύσσει ο κλάδος υπό την αιγίδα των σωματείων και της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε τα μέλη μας να επικεντρωθούν στο δίκαιο αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία και για την επανένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να κλείσουν τα αυτιά σε όσους «ψαρεύουν» Δεξιά και Αριστερά…λασπώνοντας υπαρκτά σωματεία, με υπαρκτά μέλη για να συγκαλύψουν δικές τους διαβλητότητες και στρεβλώσεις συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι -κρυπτόμενοι και μη κρυπτόμενοι- επιχειρούν τέτοιου τύπου διασπαστικούς «εισοδισμούς» στο σωματείο μας, ότι πολύ σύντομα, και σε δημόσια θέα, θα «ανταμώσουν»…με τα εκατοντάδες μέλη του πολύπαθου κλάδου μας.

Επίκεινται νέες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου εντός των προσεχών ημερών και σύντομα θα δεχτούν επίσκεψή μας…όχι μόνο από τα μέλη του ΔΣ, αλλά και από τις ίδιες τις σχολικές καθαρίστριες. Τότε θα πάρουν και τις απαντήσεις που τους αρμόζουν!”

Κλείνοντας να πούμε ότι ο κλάδος των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών είναι ένας πολύπαθος κλάδος, με αρκετούς αγώνες στην ιστορική του διαδρομή, αφού η πολιτεία μέχρι και σήμερα φαίνεται να αδιαφορεί για την ιδιότυπη εργασιακή “ομηρεία” αυτής της κατηγορίας εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και μάλιστα όχι με εξαρτημένη εργασία, αλλά με συμβάσεις έργου. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να εξεγείρονται απέναντι σε όποιον επιχειρεί να κάνει “εισοδισμό” (όπως αναφέρουν) στα δικά τους “χωράφια” και εξαρχής δηλώνουμε ότι δεν θα θέλαμε να βρεθούμε στη θέση όποιου τις έχει πειράξει και βρεθεί εμπρός…στα σκουπόξυλά τους…!!!