Σήμερα στην Πάτρα το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού

Το 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στην Πάτρα,στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα είναι πυρετώδεις. Ο Ελληνοουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε … περισσότερα» «θα ενώσει για πρώτη φορά τους Έλληνες της διασποράς με την πατρίδα τους μέσα από τον πολιτισμό, τη μουσική και τον χορό με σημείο αναφοράς την παράδοση του τόπου μας.

Στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρέσβης της Ουκρανίας, Ναταλία Κονζένκο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχαήλ Κόκκινος, από την UNESCO,Τσούκαλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, Ζμερεμκά, Σβίτλακ Γιουρί που θα συνοδεύεται από εμπορικούς ακολούθους με θεματικά αντικείμενα τον τουρισμό και το αθλητισμό, θα συμμετέχουν 13 χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ το Αντάμωμα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ευαγών Ιδρυμάτων της Πάτρας.

Παράλληλα, θα βραβευθούν άνθρωποι από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι διαχρονικά έχουν σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.30- 18.45 Προσέλευση

18.45 Έναρξη της εκδήλωσης από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα

19.00 Ομιλία κ. Μυλωνάς Παναγιώτης –λαογράφος, μουσικολόγος με θέμα: “Ο ρόλος της παράδοσης”

19.15 Βραβεύσεις

19.30 Παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων

19.45-21.30 Παρουσίαση χορών και δρώμενων από τα 13 χορευτικά

21.30 Συναυλία από την ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας»

22.30 Λήξη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία