Σεισμός Ζάκυνθος: Μια τραυματίας στο ΓΝ Πύργου

Με θλαστικό τραύμα στην κνήμη, προσήλθε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο Νοσοκομείο Πύργου, μια 63χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από γυαλιά, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού. «Μετά τη συρραφή του τραύματος, αποχώρησε, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία. Κι αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό που σχετίζεται με το σεισμό», εξηγεί ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και από τις άλλες Ν.Μ της Αμαλιάδας και των Κρεστένων (σ.σ την οποία προώθησε και στο ΕΚΕΠΥ) δεν προσήλθε κανένα άλλο περιστατικό τραυματισμού.

«Αμέσως μετά τον σεισμό, ενεργοποιήθηκε η Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης, η οποία μου έδωσε εικόνα για το τι συμβαίνει. Ενημερώθηκα τόσο από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας για πιθανές ζημιές όσο και από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια για το αν υπάρξει αυξημένη ροή περιστατικών στα ΤΕΠ – με τους εφημερεύοντες γιατρούς να βρίσκονται ήδη εκεί, κάτι που διασταυρώθηκε και από την επικοινωνία με το ΤΕΠ αλλά και με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας», εξηγεί ο κ.Διαμαντόπουλος.

Η νύχτα κύλησε ομαλά, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ούτε για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.


Πηγή