Στ. Νικολάου-Παναγοπούλου: Καταφέρνει να κρατά για πολύ ώρα την αναπνοή της στα βαθιά νερά

Οι αγώνες της, οι θυσίες και η έλλειψη εγωισμού, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τ. Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και νυν Προέδρου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας, κυρίας Σταυρούλας Παναγοπούλου  – Νικολάου.

Πρόκειται για μια δυνατή γυναίκα που έχει αντέξει τον πόνο, έχει ξεπεράσει άσχημες εμπειρίες και έχει επιτρέψει στον εαυτό της να συγχωρεί. Μια δυνατή γυναίκα και συνδικαλίστρια που έχει κολυμπήσει σε βαθιά και επικίνδυνα νερά και έχει καταφέρει να κρατήσει την αναπνοή της για πολύ ώρα.

Η κα Στ. Παναγοπούλου είναι ο τύπος γυναίκας συνδικαλίστριας που είναι αυτάρκης, ανεξάρτητη, τρυφερή και που δεν φοβάται να δείξει τα ευάλωτα σημεία της. Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνεται ότι «τάραξαν τα νερά» στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης και οδήγησαν κάποιους «συντρόφους» της στην μεγάλη προδοσία. Διότι για όσους γνωρίζουν τα παραμέσα, το μεγάλο ρήγμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης δεν προκλήθηκε από το ΠΑΜΕ και τα όσα οργιώδη διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστές στελέχη του. Το «κάστρο» έπεσε – έστω και προσωρινά – με εσωτερική προδοσία στην παράταξη της τ. Προέδρου. Και όλα αυτά συνέβησαν στο τέλος μιας θητείας που όλοι ομολογούν ότι ήταν από τις πιο επιτυχημένες που γνώρισε το ΕΚΠ.

Στις μέρες μας όμως η δυνατή γυναίκα γνωρίζει ότι τη μια στιγμή μπορεί να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, αλλά την άλλη μπορεί μόνο να διδαχτεί και να υπομένει.

Η πρώην Πρόεδρος του ΕΚΠ είναι από τις γυναίκες που έχουν εσωτερική δύναμη και δεν ανέχονται τις αναποφάσιστες προσωπικότητες. Αυτού του τύπου οι συνδικαλίστριες θέλουν να γνωρίζουν ότι οι διπλανοί τους διακατέχονται από ακεραιότητα, σεβασμό και τιμή. Αν διαισθανθούν ότι αυτό αλλάζει, δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν μπροστά με οποιοδήποτε κόστος. Το ίδιο θα κάνουν αν νιώσουν ότι προσβάλλονται και δεν εκτιμώνται. Στο τέλος θα χάσουν όποιοι τις κάνουν να νιώσουν αδύναμες.

Το Far-West.gr στο πλαίσιο ανάδειξης τέτοιων δυνατών προσωπικοτήτων παραθέτει παρακάτω ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τους αγώνες της κας Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου, οι οποίοι κάτι μας λέει ότι…πολύ σύντομα θα δικαιωθούν!