Στο ακροατήριο ξανά ο θάνατος ηλικιωμένης στην Πάτρα παραμονές Πρωτοχρονιάς – Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι […]

Ο θάνατος που βρήκε μέσα στο σπίτι της στο Ζαβλάνι μια ηλικιωμένη γυναίκα από άτομα που ήθελαν να τη ληστέψουν, αναβίωσε σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας. Το περιστατικό σημειώθηκε απόγευμα προ-παραμονής Πρωτοχρονιάς το 2010.

Στο εδώλιο βρέθηκε ένας άνδρας γεωργιανής καταγωγής τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο παραβιασμένο παράθυρο του σπιτιού, στο οποίο έμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα με τον αδελφό της.

Πάτρα: Ληστεία μετά φόνου σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας τα ξημερώματα

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο ίδιος ήταν σεσημασμένος και συνελήφθη από την αστυνομία στην Αθήνα.

«Δεν ήξερα ότι πάμε να κάνουμε ληστεία»

Ενώπιων του δικαστηρίου και κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι εκείνος και άλλα τρία άτομα στα οποία χρωστούσε χρήματα για ναρκωτικά που τον είχαν προμηθεύσει, ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Πάτρα, χωρίς να γνωρίζει τι είχαν σκοπό να κάνουν και ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να διαπράξει ληστεία.

«Με πήραν μαζί τους για να τους βοηθήσω με αυτό τον τρόπο θα μου διέγραφαν κάποιο από το χρέος για τα ναρκωτικά που μου είχαν προμηθεύσει» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ενώ οι υπόλοιποι φορούσαν γάντια εκείνος διέρρηξε το παράθυρο με γυμνά χέρια με αποτέλεσμα να αφήσει τα αποτυπώματα του.

Στην απολογία του ανέφερε ότι είδε φως και άτομα μέσα στο σπίτι και γι αυτό δεν ήθελε να μπει μέσα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε αφού παραβίασε το παράθυρο επέστρεψε στο αυτοκίνητο προκειμένου να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η κατάθεση του αδελφού της ηλικιωμένης

Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με όσα κατέθεσε ο αδελφός της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι.

Ο θάνατος της, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση οφειλόταν σε απόφραξη των αεραγωγών διόδων.

«Μου είπε να μιλάω γιατί θα με σκοτώσει»

Ο αδελφός της ηλικιωμένης γυναίκας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο μετά την σύλληψη του. «Μου είπε να μη μιλάω γιατί θα με σκοτώσει. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Έδεσαν και φίμωσαν την αδελφή μου ενώ κι εγώ έφαγα πολύ ξύλο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία