Στόχος διαρρηκτών και πάλι το ΕΕΕΕΚ Πύργου – Λιατσής: «Να μεταφερθεί για να προστατευθεί…»

Στόχος διαρρηκτών, για πολλοστή φορά, έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, με τους θρασύτατους διαρρήκτες να φεύγουν με «λεία» τέσσερις Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, από το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου. «Έχουμε απελπιστεί, δεν μπορούμε άλλο», λέει εμφανώς καταβεβλημένη η Διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη.

Το σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενες εγκαταστάσεις στην περιοχή των Βυτινεϊκων, από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει «χτυπηθεί» πολλές φορές από «γνωστούς-άγνωστους» δράστες. Κάθε χρόνο σημειώνονται διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων, καθώς και βανδαλισμοί, με τους εκπαιδευτικούς να…έχουν χάσει τον λογαριασμό. «Κάθε τρεις και λίγο, είτε λειτουργεί το σχολείο είτε κατά τη διάρκεια των διακοπών, γίνονται διαρρήξεις και ζημιές… δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε. Σήμερα (σ.σ χθες) πλήρωσα 62 ευρώ για το τζάμι, συν τα έξοδα για την επισκευή που θα κάνουμε στην πόρτα και στον συναγερμό», λέει η κα Πετρόγιαννη.

Και την Κυριακή και τη Δευτέρα

Χθες το πρωί, όταν έφτασαν στο σχολείο η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί, διαπίστωσαν ότι είχε διαρρηχθεί η αίθουσα Πληροφορικής και μια ακόμα αίθουσα, με τους δράστες να έχουν αφαιρέσει συνολικά τέσσερις Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Οι δράστες, φαίνεται πως έκαναν μια…αναγνωριστική βόλτα το βράδυ της Κυριακής στο σχολείο, και μια ημέρα μετά, το βράδυ της Δευτέρας, επέστρεψαν για να ολοκληρώσουν το έργο τους. «Την Κυριακή το βράδυ χτύπησε ο συναγερμός. Όταν ήρθαμε, διαπιστώσαμε πως κάποιοι είχαν σπάσει το παράθυρο του γραφείου των εκπαιδευτικών, χωρίς ωστόσο να έχουν μπει μέσα, αφού έχει και κάγκελα απ’ έξω. Προφανώς ήρθαν να δουν τον χώρο, γιατί σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί διαπιστώσαμε ότι είχαν σπάσει το κάτω μέρος της πόρτας της αίθουσας Πληροφορικής από την οποία πήραν τρεις Η/Υ και από τη δίπλα αίθουσα, αφού αφαίρεσαν το παράθυρο, πήραν έναν ακόμα Η/Υ. Κι όλα αυτά, αφού έσπασαν και απενεργοποίησαν τον συναγερμό, για να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι», εξηγεί η Διευθύντρια.

Κάνουμε αγώνα

Οι υπολογιστές που πήραν οι διαρρήκτες, ήταν μέρος της δωρεάς που είχε κάνει το Ίδρυμα Ευγενίδου στο σχολείο, μετά από αίτημα της Διευθύντριας. Ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε άμεσα, αφού η Διοίκηση είχε ενημερωθεί και παρακολουθήσει το έργο και τις δράσεις του σχολείου, κι έχοντας κατανοήσει τα σημαντικά οφέλη για τους μαθητές του σχολείου, «επιβράβευσε» με αυτή τη δωρεά, τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται. Και δεν είναι οι μόνοι που βοηθούν και στηρίζουν το σχολείο. Δεκάδες επιχειρηματίες, επαγγελματίες, έμποροι και ιδιώτες από την Ηλεία, ανταποκρίνονται χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν τους ζητείται βοήθεια, αφού ξέρουν ότι η προσφορά τους θα…πιάσει τόπο. «Προσπαθούμε να εξοπλίσουμε το σχολείο, να δώσουμε ευκαιρίες στους μαθητές μας και έρχονται κάποιοι και παίρνουν αυτά τα πράγματα που μας είναι απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά. Βρισκόμαστε στο έλεος των κακοποιών στοιχείων. Έχω απελπιστεί…», λέει η κα Πετρόγιαννη.

«Ας μας έχουν στο νου τους»

Μη έχοντας άλλο τρόπο να προφυλάξουν την «περιουσία» του σχολείου και όλα εκείνα τα μέσα που είναι απαραίτητα για το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές τους, ένας εκπαιδευτικός προθυμοποιήθηκε, αυτές τις ημέρες, να παραμένει το βράδυ στο σχολείο. «Καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει; Προθυμοποιήθηκε ο συνάδελφος – προς τιμήν του – να μένει εδώ το βράδυ για να προφυλάξουμε ότι υπάρχει», λέει η διευθύντρια κα Πετρόγιαννη, παρακαλώντας τον Δήμο Πύργου και την Ελληνική Αστυνομία «να μας έχουν στο νου τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ευχαριστήριο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου αισθάνεται την υποχρέωση από καρδιάς να ευχαριστήσει θερμά «ΤΑ ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ» στον Άγιο Γεώργιο Πύργου για την ευγενική χορηγία και στήριξη τους, στο σχολείο μας. Εκτός από την πρακτική βοήθεια λαμβάνουμε και το μήνυμα ότι στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε εσάς και την οικογένειά σας.Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!


Πηγή