Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμπελουργικό δυναμικό της Π […]

Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Αμπελοοινικό Τομέα της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας. Είχαν επαφές με αρμόδιους παράγοντες, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και έγινε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση έγινε στο τμήμα αμπέλου, οίνου και αλκοολούχων ποτών της αρμόδιας διεύθυνσης, παρουσία του προϊσταμένου του τμήματος Διονύση Γραμματικού και συζητήθηκαν η δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας, η τροποποίηση των ζωνών καλλιέργειας αμπέλου παραγωγής οίνων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε, όπως επίσης η πορεία του προγράμματος ανασύστασης οινοποιήσιμων αμπελώνων και άλλα θέματα που αφορούν το αμπελουργικό δυναμικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι ο αμπελοοινικός κλάδος έχει ιδιαίτερη δυναμική και σημασία για την Π.Δ.Ε, γιατί εκτός από την κορινθιακή σταφίδα που αποτελεί παραδοσιακό προϊόν, υπάρχουν και χιλιάδες στρέμματα οινοποιήσιμων αμπελιών που αποτελούν σοβαρό οικονομικό πυλώνα για ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού της Περιφέρειας μας.

The post Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμπελουργικό δυναμικό της Π.Δ.Ε. appeared first on patrastimes.gr.


Πηγή