Συνάντηση του δημάρχου Ήλιδας με στελέχη της ΠΔΕ για το έργο στη λίμνη Πηνειού

Συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να θέσουν τους από κοινού στόχους, στο πλαίσιο του έργου: «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την προώθηση της βιοποικιλότητας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€, που υποβλήθηκε στον άξονα βιοποικιλότητας του προγράμματος INTERREG.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Ήλιδας – εκτός του Δημάρχου – ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κώστας Τσεριώνης, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας & Καινοτομίας – Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστος Μπούνιας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κα Ελένη Σπυράκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής κ. Σπύρος Παπασπύρου και ο υπάλληλος της ∆/νσης Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Ρόδης.

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα, ενώ τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να δουν και τρισδιάστατη απεικόνιση της παλαιότερης μελέτης κατασκευής του αναψυκτηρίου που ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται παρεμβάσεις στη τεχνητή λίμνη φράγματος Πηνειού «Κωνσταντίνος Καραμανλής», που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος από το Ελληνικό Κέντρο Υγροτόπων, μέσω των οποίων θα αποπερατωθούν και θα αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές του εν λόγω εγκαταλειμμένου τουριστικού περιπτέρου, αλλά και η δημιουργία παρατηρητηρίου οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακού κέντρου και χώρου εκδηλώσεων περιβαλλοντικού – οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Όπως ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Περιφέρειας, μέσω της πρόσκλησης του «INTERREG Ελλάδα – Ιταλία» το έργο αναβάθμισης μπαίνει πλέον στην τελική φάση προκηρύξεων, όπου στη συνέχεια θα προχωρήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στη λίμνη, τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό αποτέλεσε τα τέσσερα τελευταία χρόνια πάγιο αίτημα του Δήμου Ήλιδας και με τις πολλαπλές προτάσεις αξιοποίησης, κατάφερε να μπει σε πρώτο πλάνο από την Περιφέρεια. Επόμενοι στόχοι του Δήμου είναι η ανάπτυξη ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη, αλλά και η δημιουργία του βοτανολογικού μουσείου/πάρκου.

Η συνάντηση έκλεισε με επίσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Σπύρο Τζουλέκη και Αλέξανδρο Μανωλόπουλος στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Πηνειού «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και στους χώρους του αναψυκτηρίου.


Πηγή