Σύνδεσμος «Ηρακλής»: Ο Χρήστος Παλαιολόγος στη θέση του Μάλιαρη

Μετά από μια τρίωρη συνεδρίαση με εντάσεις και αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι «ταξίδεψαν» μέσα απόνόμους, νομολογίες και ερμηνείες για το αν θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον Σύνδεσμο «Ηρακλή» ο διαγραφείς από την παράταξη της πλειοψηφίας Διονύσης Μάλιαρης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική. Ψήφισαν 22 δημοτικοί σύμβουλοι αρχικά και στην πρώτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Χρήστου Παλαιολόγου έλαβε 13 ψήφους έναντι 9 λευκών. Στη συνέχεια και αφού αποχώρησαν από την διαδικασία ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μάλιαρης μαζί με τον επίσης ανεξάρτητο (από Δευτέρα) δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Χάρδα, επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και ο Χρήστος Παλαιολόγος εξελέγη με 14 ψήφους έναντι 6 πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής». Ο Χρήστος Παλαιολόγος είναι ίσως ο μοναδικός εν Ελλάδι αυτοδιοικητικός που κατέχει πέντε τουλάχιστον προεδρικές θέσεις! (πρόεδρος καλαμποκοπαραγωγών, ΤΟΕΒ, Θεριζοαλωνιστών, ιδιοκτητών φορτηγών, «Ηρακλής» κ.α).

Ο Διονύσης Μάλιαρης θα προσβάλλει νομικά στην Αποκεντρωμένη την απόφαση για αντικατάστασή του γεγονός που δεν αποκλείεται να «παγώσει» για περίπου δύο μήνες την λειτουργία του «Ηρακλή».

Ο κ. Χάρδας που όπως προαναφέρθηκε δήλωσε ότι την Δευτέρα θα ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Ναμπίλ, ζητούσε επανειλημμένα την αναβολή του θέματος της ημερησίας διάταξης για την αντικατάσταση του κ. Μάλιαρη, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Ζαφειρόπουλο να γίνει ψηφοφορία για το αν επιθυμεί το Σώμα να προχωρήσει στην διαδικασία. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ να ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται « πολιτικό bullyink».

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν δημότες που είχε προσκαλέσει ο κ. Μάλιαρης και οι οποίοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση απογοητευμένοι από την εξέλιξη. Αναλυτικό ρεπορτάζ και παραλειπόμενα από την συνεδρίαση στο φύλλο της Δευτέρας.


Πηγή