Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή η Έκθεση Εικαστικών Δημιουργιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών στο Επιμελητήριο Αχαΐας, της Ομάδας Αλληλεγγύης Καλλιτεχνικών Εικαστικών Τεχνών ΑΝΑΤΑΣΗ ART. Πλήθος κόσμου, φιλότεχνο κοινότης πόλης, επώνυμοι και μη, παρευρέθησαν και θαύμασαν από κοντά τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Κατά την εκδήλωση προλόγισε η κ. Έφη Αναλυτή , Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, η οποία εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος των δυο δημιουργών της Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ART κ. Σοφίας Πουλή και κ. Γεώργιου Μπαμπίλη, και αναφέρθηκε στους 18 καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι παρουσιάζουν μια κεφαλαιώδη πτυχή της τέχνης, από την παραστατική ζωγραφική έως την αφαίρεση. Η κ. Αναλυτή τόνισε ότι πρώτη φορά γίνεται τέτοια υψηλού επιπέδου Έκθεση, με εντυπωσιακό στήσιμο, αρμονία χρωμάτων και σχημάτων, που συνθέτουν μια ανυπέρβλητη αισθητική τελειότητα. Μετά το λόγο πήρε ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο οποίος συνεχάρη τους δημιουργούς της νέας Εικαστικής Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ΑRT ευχόμενος σε όλους υψηλές επιτυχίες.

Ακολούθησε ομιλία απο την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ART κ. Σοφία Πουλή, η οποία αναφέρθηκε στην ιδέα που τελικά υλοποίησαν μαζί με τον Γεώργιο Μπαμπίλη, στη γέννηση αυτής της Ομάδας Αλληλεγγύης Εικαστικών Τεχνών την οποία θα υπηρετήσουν με ζήλο και ήθος. Έπειτα ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε τον αγιασμό στην Αίθουσα. Στη συνέχεια έγινε επίδοση επαίνων στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με πλούσια εδέσματα και κρασί.

Στην Έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ, ΠΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,

ΑΜΙΡΑΛΗ ΑΛΙΚΗ, ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΛΗ ΤΙΝΑ , ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΝΑΓΙΑ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Την φαντασμαγορική επιμέλεια και το εξαιρετικό στήσιμο των γλυπτών της Αίθουσας, είχε αναλάβει ο εικαστικός δημιουργός Γεώργιος Μπαμπίλης.

Performance: Ερατώ Μπερλέμη

* Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018


Πηγή