Συνελήφθη 27χρονος στη Βάρδα πυροβόλησε σκύλο -“Έφαγε” πρόστιμο 30.000 ευρώ

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και προστασίας ζώων συντροφιάς.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται επίσης και ένας 79χρονος Έλληνας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος χθες το πρωί, χρησιμοποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου, πυροβόλησε σκύλο Έλληνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του ζώου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 79χρονος είχε παραχωρήσει το κυνηγετικό του όπλο στον 27χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε χωράφια του, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τη θανάτωση ζώων που θα εισέρχονταν σε αυτά.
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, επιβλήθηκε στον συλληφθέντα, διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για θανάτωση ζώου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας,όπως αναφέρει, "στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την
πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι :
• Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε
ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η
δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο
ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου, είναι πράξεις άδικες,
τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και σχύει με το ν.4235/2014.
• Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από τηνΚτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή".


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία