“Σύννεφα” στο “σπάσιμο” του Δήμου Κεφαλονιάς;

Αντιδρούν οι κάτοικοι Αγκώνα, Ζόλων, Θηναίας και Νυφίου

Αντιδρούν οι κάτοικοι Αγκώνα, Ζόλων, Θηναίας και Νυφίου σε ενδεχόμενη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς και ζητούν να συνεχίσουν να ανήκουν στην Δ.Ε. Αργοστολίου και να μην ενωθούν με την Παλική.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Δεδομένου ότι η Βουλευτής της Κεφαλονιάς, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, έχει ξεκινήσει ερήμην του λαού και των θεσμικών οργάνων της περιοχής μας την διαδικασία για αλλαγές στο χωροταξικό του Δήμου Κεφαλλονιάς, κοινώς «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλλονιάς, δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε περίπτωση διοικητικής ένωσής μας με την Παλική. Αντιθέτως, επιθυμούμε να διατηρηθεί η σημερινή διοικητική κατάσταση, δηλαδή να ανήκουμε στην δημοτική ενότητα Αργοστολίου. Εξάλλου, η περιοχή μας ανέκαθεν ανήκε στο δημοτικό διαμέρισμα του Αργοστολίου.

Η υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής μας και η δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής της Θηνιάς είναι δεδομένη. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι ούτε συγκοινωνία δεν μας ενώνει με το Ληξούρι, ενώ και χιλιομετρικά τα περισσότερα χωριά είναι πιο κοντά στο Αργοστόλι.

Περιμένουμε να πράξετε με βάση τη λογική και με κριτήριο την εξυπηρέτηση και το συμφέρον των κατοίκων των χωριών μας και όχι με γνώμονα την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.

Με εκτίμηση,

Πρόεδρος Τ.Κ. Αγκώνα Τουμασάτος Σπύρος

Πρόεδρος Τ.Κ. Ζόλων Απέργης Γεώργιος

Πρόεδρος Τ.Κ. Θηναίας Κωνσταντάτος Παναγής

Πρόεδρος Τ.Κ. Νυφίου Βανδώρος Σπύρος


Πηγή