Θ. Γαλιατσάτος: Η Ζάκυνθος άντεξε τον σεισμό, ελέγχουμε τις ζημιές, προσπαθούμε για τη γρήγορη αποκατάσταση

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται και σήμερα (Σάββατο 27 Οκτωβρίου) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, o οποίος μετέβη εσπευσμένα την Παρασκευή στο νησί, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός, να δώσει κατευθύνσεις και να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών της ΠΙΝ για την αποκατάστασή τους.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ζακύνθου Ελευθέριο Νιοτόπουλο, τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το σφοδρό χτύπημα του Εγκέλαδου και ζήτησε να ενταθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Ο Θ. Γαλιατσάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «το νησί μας άντεξε έναν πολύ μεγάλο σε ένταση σεισμό. Είμαι στη Ζάκυνθο γιατί θέλουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Θα διαπιστώσουμε το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις δημόσιες υποδομές και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με τις υπηρεσίες μας, για την αποκατάστασή τους».

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο Λιμάνι Ζακύνθου, όπου έχει υποστεί καθίζηση τμήμα του λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενος από τον Λιμενάρχη Ζακύνθου Αθανάσιο Σιούτη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ και του Λιμενικού Σώματος.

Αυτή την ώρα επισκέπτεται το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων, που «πληγώθηκε» από τη σφοδρότητα του σεισμού, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Θοδωρή Καμπίτση.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί θερμά την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, που από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου και το Τουρκικό Προξενείο Αθήνας για την συμπαράστασή τους.


Πηγή