Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο

Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του σεισμού στη Ζάκυνθο, με τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα να παραθέτουν στα άρθρα τους φωτογραφικό υλικό από το νησί του Ιουνίου που αποτυπώνει το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι η σεισμική δόνηση έπιασε στον ύπνο τους κατοίκους κι ότι η Ζάκυνθος, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, έχει βεβαρημένο ιστορικό από σεισμούς.

Γερμανική εφημερίδα «Bild»

«Στον… ύπνο έπιασε τους κατοίκους της Ζακύνθου ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ», όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Στο επίμαχο δημοσίευμα υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το καταστροφικό κτύπημα του Εγκέλαδου. Μία από αυτές δείχνει το τσιμεντένιο έδαφος στο λιμάνι της Ζακύνθου να έχει ανοίξει στα «δύο».

Γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

«Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τα ξημερώματα τη χώρα. Το επίκεντρό του ήταν κοντά σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και προσθέτει:
«Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα».

Γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1»

«Ισχυρός σεισμός έπληξε τη Ζάκυνθο σήμερα τα ξημερώματα ευτυχώς χωρίς θύματα. Ωστόσο, το οδικό δίκτυο και δίκτυο ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί ζημιές», σχολιάζει το γαλλικό δίκτυο «Εurope 1».

Γαλλική εφημερίδα «L’ Εxpress»

«Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Τζάντε», γράφει η γαλλική εφημερίδα «L’ Express» και προσθέτει:
«Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 287 χλμ δυτικά της Αθήνας».
Το άρθρο επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα το δυτικό και το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου πλήττονται τακτικά από σεισμούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν είχαν προκαλέσει θύματα.

Γαλλική εφημερίδα «Le Monde»

«Ο σεισμός που έπληξε τη Ζάκυνθο σήμερα τα ξημερώματα δεν είχε θύματα μόνο υλικές ζημιές», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua»

«Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τη Ζάκυνθο όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα», αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/345631-Ti-anapheroyn-ta-diethne-MME-gia-ton-ischyro-seismo-ste-Zakyntho ΚΟΣΜΟΣ

The post Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή