Την στήριξη του Θ. Γαλιατσάτου αποφάσισε η Περιφερειακή Σύσκεψη Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα 23/10/2018

Πραγματοποιήθηκε στις 21/10 στη Λευκάδα η 2η Περιφερειακή Σύσκεψη Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και με κεντρικό θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην σύσκεψη υπήρξε ευρεία συμφωνία στο πολιτικό σχέδιο της Κ.Ε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τονίστηκε ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών και προωθεί δημοκρατικές και προγραμματικές συγκλίσεις.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, βασική επιδίωξη είναι η συγκρότηση ευρύτατων συνδυασμών νίκης στην ΠΙΝ και σε όλους τους Δήμους των Ιονίων νήσων με καθαρούς πολιτικούς όρους και αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Η σύσκεψη αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της στην Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΑΣΑ και στον Επικεφαλής Θόδωρο Γαλιατσάτο για την διεκδίκηση εκ νέου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Υπήρξε θετική αναφορά για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί καθώς και για αυτές που προγραμματίζονται.

Σχετικά με το χωροταξικό των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς η ΠΣΕ τάχτηκε υπέρ του διαχωρισμού των Δήμων.

Στην Περιφερειακή σύσκεψη τέθηκαν και αρκετά άλλα θέματα που αφορούν τα Ιόνια νησιά. Μεταξύ αυτών και ζητήματα της Κέρκυρας και ιδιαίτερα το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Για το ζήτημα αυτό συμφωνήθηκε ότι πρέπει η λύση να βασιστεί στην έγκαιρη μετάβαση στο νέο μοντέλο διαχείρισης ευρωπαϊκών προδιαγραφών με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Στο ζήτημα δε της Λευκίμης κρίνεται αναγκαία η υπέρβαση των προβλημάτων, καθώς και η ανάγκη επανέναρξης του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου.

Τέλος, μπροστά από τις δύο επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών τονίστηκε ότι ο ρόλος του κόμματός μας είναι καταλυτικός και καθοριστικός.

Ο Συντονιστής της ΠΣΕ
Τάσος Τόμπρος


Πηγή