Τώρα! Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου – Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα

17.42: Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά ανοιχτά της Ζακύνθου, δημιουργούντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ίνστιτούτο του Αστεροκοσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στον Πύργο και την Κεφαλονιά.

17.30: Σεισμικής δόνηση εντάσεως 5.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, σημειώθηκε στις 17.12 το απόγευμα της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα λόγω του μικρού εστιακού βάθους που ήταν 10 χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί, στις 16:33 σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή, ενώ τα ξημερώματα είχε γίνει ακόμα ένας σεισμός, μεγέθους 5,3 ρίχτερ και όπως είχε πει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, το φαινόμενο δεν έχει ολοκληρωθεί.

17.20: Ανοικτά της Ζακύνθου σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σεισμική δόνηση, εντάσεως 5,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των σεισμογράφων.

17.15: Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός έγινε πριν από λίγο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο είναι στο Ιόνιο και έντασης 5,4 Ρίχτερ.

Σε λίγο τα νεώτερα


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία