Τρέμει σαν το ψάρι στην… Κυβέρνησή του μπρος

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στα Προάστια, στο παραλιακό οδόστρωμα αυτών. Χαρακτηριστική εικόνα της παραμέλησης του αστικού οδικού δικτύου συνιστά το χθεσινό περιστατικό, όπου σάρωθρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου «βυθίστηκε», καθώς τμήμα της παραλιακής οδού στο Μονοδένδρι υποχώρησε λόγω της διάβρωσης.

Ο Δήμος Πατρέων έσπευσε να «δικαιολογήσει» το περιστατικό επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία, που υποτίθεται ότι απαγορεύoυν κάθε παρέμβαση από τον Δήμο σε παραλιακούς δρόμους. Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια στο έργο μιας δημοτικής αρχής. Όμως ολόκληρος Πελετίδης με τόσα… «λαϊκά ερείσματα»… μας δηλώνει ότι «κωλώνει» στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία.

Εδώ για χάρη της λαϊκής τέρψης… ταξικού σανού… τη μία φωτογραφίζεται με μπουλντόζες να στρώνει χώμα, την άλλη «φυτεύει» ομπρέλες θαλάσσης, την άλλη τσουγκρανίζει με τσουγκράνες, δηλώνοντας ότι δεν «μασάει» από απαγορεύσεις της Κτηματικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί την φοβήθηκε τη δουλειά;

Εμείς πάντως με αφορμή τη φθηνή δικαιολογία για το οδόστρωμα της παραλιακής του Μονοδενδρίου, του αφιερώνουμε ολίγον τροποποιημένο απόσπασμα των στίχων του Λευτέρη Παπαδόπουλου από το τραγουδάκι «Ο Κουταλιανός»: «Κι αν μασάει σίδερα και κάνει το λιοντάρι, στο τσαρδί του ο Πελετιδιανός τρέμει σαν το ψάρι στην Κυβέρνηση του μπρος αχ πώς τη φοβάται ο φτωχός Πελετιδιανός, τρέμει σαν το ψάρι στην Κυβέρνηση του μπρος αλλά μην το πείτε κανενός»

Υ.Γ. Μυστικό «επτασφράγιστο» θα το κρατήσουμε… σε κανέναν δεν θα πούμε ότι λαϊκίζετε κύριε Δήμαρχε!