Βάπτιση ενήλικα αλλοδαπού στο Νεοχώρι

Σε ένα άκρως συγκινητικό κλίμα και παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπιλ Μοραντ Ιωσήφ και του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Μίγκου καθώς και πλήθους Νεοχωριτών τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου το ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως του αλλοδαπού Vangjel Giordoumi από την Αλβανία.

Ο 21χρονος αλλοδαπός εξεδήλωσε από μόνος του την επιθυμία να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και να βαπτισθεί Χριστιανός Ορθόδοξος.

Έτσι ύστερα από αυστηρά πειθαρχική και χριστιανική κατήχηση που έγινε εδώ και αρκετό καιρό από τον εφημέριο της ενορίας του Νεοχωρίου πατέρα Ανδρέα Παπανάγο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου τελέσθηκε το Μυστήριο της βάπτισης και σύμφωνα με το όλο τελετουργικό ο νεοφώτιστος έλαβε το όνομα Γεώργιος. Ανάδοχος και εν συνεχεία υπεύθυνος στην κατήχηση μεταξύ άλλων ήταν ο κ.Ιωάννης Στριγάς.

Το Μυστήριο τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης με την Κολυμβήθρα να είναι στολισμένη από την νεοκώρο κ. Ελένη Κριτσινέλλια.

Στο τέλος του Μυστηρίου ο ανάδοχος φόρεσε στο στήθος του νεοφώτιστου Γεωργίου τον Σταυρό, το σύμβολο του Χριστιανισμού, ενώ ο Γεώργιος με συγκίνηση είπε ότι δεν θα τον βγάλει ποτέ από πάνω του.

Πάνω από 70 άτομα παρευρέθηκαν στο Ιερό Μυστήριο και όλοι ευχαριστημένοι έδωσαν την ευχή ο νεοφώτιστος Γεώργιος να ζήσει ως καλός Χριστιανός και άνθρωπος και κεράστηκαν από τον Γεώργιο.


Πηγή