Βασιλειάδης: Κάθε πράγμα στον καιρό του

Με την έκφραση "κάθε πράγμα στον καιρό του " θέλησε να παγώσει τα προεκλογικά σενάρια καθόδου του στην Αχαΐα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από το βήμα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιάλειας.
Ο κ. Βασιλειάδης ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ξεκαθαρίζοντας πως ο Αθλητισμός στις μέρες μας πάει μαζί με την ανάπτυξη, υποστηρίζοντας τα λόγια του αναφέροντας τον ετήσιο τζίρο στην παγκόσμια αθλητική οικονομία που ξεπερνά τα 125 δισ. ευρώ.
Με βάση αυτό το νούμερο, αλλά και τα "μαύρα χρήματα" που διακινούνται γύρω από αθλητικά γεγονότα και ξεπερνούν τα 90 δις, ο Υφυπουργός δήλωσε πως αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η διοργάνωση διεθνών αγώνων στην χώρα μας με σκοπό την τόνωση του Αθλητικού Τουρισμού, όμως "μέχρι εκεί που αντέχουμε" εννοώντας πως δεν θα αναλάβει η χώρα κοστοβόρες διοργανώσεις. "Για να μπορέσει να γίνει αυτό, χρειάζεται η κατασκευή σοβαρών υποδομών που θα προβάλουν την χώρα μας. Όπως θα γίνει και στην Πάτρα με του Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες το 2019" ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ
Δεδομένο θεωρείται πλέον πως και στο Αίγιο θα πραγματοποιηθεί μέρος της διοργάνωσης των Παράκτιων Αγώνων με σκοπό την προβολή της περιοχής. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δηλαδή να προβάλλονται όσο περισσότερες περιοχές μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που δεν θα έχουν ιδιαίτερο κόστος διοργάνωσης.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους νομούς της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες, μέσα από τρεις άξονες: Το πρόγραμμα "Φιλόδημος", τις Δημόσιες Επενδύσεις αλλά και συμπράξεις με επενδυτές. Μάλιστα, ήδη έχουν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν 100 νέες αθλητικές υποδομές για την κάλυψη των αναγκών αθλητικών ομάδων αλλά και των πολιτών.
Οι συγκεκριμένες επενδύσεις, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, γίνονται και με ένα ακόμα σκεπτικό. "Κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητικά σωματεία επισκέπτονται την Τουρκία και την Κύπρο για την χειμερινή προετοιμασία τους λόγω των ευμενών καιρικών συνθηκών. Εμείς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κρατήσουμε ούτε τις δικές μας ομάδες" είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
Κλείνοντας, ο κ. Βασιλειάδης θέλησε να φρενάρει (αλλά όχι και να αποκλείσει) τα προεκλογικά σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος στον νομό Αχαΐας στις επερχόμενες εκλογές. "Ασχολούμαι με την Αχαΐα, όπως με κάθε νομό της ώρας όπου τρέχουν αθλητικά πρότζεκτ. Εμείς ως κυβέρνηση ασχολούμαστε με το όραμα μας για την Ελλάδα. Τις εκλογές θα τις κοιτάξουμε στην ώρα τους". Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να κατηγορείται ότι μεροληπτεί υπέρ της Αχαιας γιατί η περιοχή παίρνει όσα παίρνουν και τα Γρεβενά, και κάθε άλλος νομός, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Οσο για τις δικές του βλέψεις "κάθε πράγμα στον καιρό του» κατέληξε αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα