Βόμβες Φίλη για ΕΡΤ και Π. Καμμένο

Βόμβες Φίλη για ΕΡΤ και Π. Καμμένο

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανέλαβε την κριτική του για την ΕΡΤ, επανέλαβε όμως και τα όσα είπε πριν μερικές μέρες στην Πολιτική Γραμματεία: πως ο γάμος με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου έχει φτάσει στο διαζύγιο.

«Τέσσερις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλα το θέμα της ΕΡΤ. Αναβλήθηκε η συζήτηση τέσσερις φορές», είπε ο Νίκος Φίλης, που δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γιατί «έμαθα από τις εφημερίδες ότι ορίστηκε νέα διοίκηση και άλλα».

Κατά τον πρώην υπουργό, η κατάσταση στην ΕΡΤ, που «κοχλάζει» όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω πως ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ που την έκλεισε δεν είναι δευτερεύον θέμα αυτό, δεν είναι παρανυχίδα. Είναι κρίσιμο θέμα».

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. «Δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

«Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα. Όχι η μετά από προϋποθέσεις αποκάλυψη της πολιτικής. Από εκεί χάνουμε», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, που έριξε κι άλλα… πυρά. «Όσοι θέλουν να περιχαρακώσουν τη λειτουργία των μελών του κόμματος σε μυστικές συνεδριάσεις, που δεν υπάρχουν κιόλας συνεδριάσεις, αυτοί δείχνουν να έχουν μια νοσταλγία στην παράδοση, σύμφωνα με την οποία η σιωπή είναι χρυσός. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Με συλλογικό τρόπο να παλεύουμε».

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης ήταν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα», είπε.

Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του ’15 για συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μια συνεργασία που, όπως είπε, «ήταν θετική και παραγωγική», αλλά μίλησε για «συνεργασία για συγκυριακούς λόγους στην αρχή βεβαίως».

Επανέλαβε όμως ότι πλέον, «εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία». Και στη συνέχεια παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος, θα απογοητευτεί βέβαια, θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητεύει όμως. Είναι καρικατούρα…».
Γι’ αυτό και ζήτησε «να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας ώστε να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας».

Από την πλευρά του, ο Σάκης Παπαδόπουλος μίλησε για χοντροκομμένο άδειασμα του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα και εκτίμησε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν μπορεί να συνεχιστεί έως τον Οκτώβριο.

«Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», σημείωσε.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344608-Bombes-PHile-gia-ERT-kai-P-Kammeno ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post Βόμβες Φίλη για ΕΡΤ και Π. Καμμένο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή