Ξεκάθαρο μήνυμα από τους αγρότες της Ηλείας: «Καταβολή αποζημιώσεων ή βγαίνουμε στους δρόμους»

Το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα στον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, πετούν οι αγρότες της Ηλείας καθώς η στάση τους και το εάν θα προχωρήσουν ή όχι σε κινητοποιήσεις θα εξαρτηθεί από το εάν θα υλοποιηθούν οι υπουργικές δεσμεύσεις.

Αυτή επί της ουσίας είναι η απόφαση που έλαβαν οι αγρότες στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί για την συνάντηση την προηγούμενη Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη.

Οι επόμενες κινήσεις

Το μείζον θέμα που καίει τους αγρότες, και ιδιαιτέρως τους τοματοπαραγωγούς, είναι η καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις και πλημμύρες) τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο. Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές και σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή