Ξέσπασμα προέδρου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων: «Ανήθικο και ανέντιμο και μηνύουμε κάθε υπεύθυνο»

Δύο από τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων που αρδεύουν την περιοχή Βαρθολομιού και των οποίων η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί, θα μπορούσαν να επαναλειτουργούσαν από χθες αν δεν υπήρχε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ, υποστηρίζει η διοίκηση του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

Η παροχή ηλεκτροδότησης είχε διακοπεί και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος βρήκε τον τρόπο να λειτουργήσουν δύο αντλιοστάσια που ποτίζουν καλλιέργειες του Βαρθολομιού, αλλά εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ αρνήθηκαν να μεταβούν στα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα να παραμένουν απότιστα περίπου 1500 στρέμματα καλλιεργειών στην περιοχή του Βαρθολομιού.

Ο Χρήστος Παλαιολόγος είχε χθες συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο για το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

«Ανεπίτρεπτο και ανέντιμο»

Ο κ. Χρήστος Παλαιολόγος μετά την συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη δήλωσε: «Η ΔΕΗ δυστυχώς μας έχει κόψει το ρεύμα. Μετά από επαφές μας με την ΔΕΗ ανοίγουν τα αντλιοστάσια του Βαρθολομιού το 9 και το 10, αλλά δυστυχώς οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ κάνουν επίσχεση και αντί να είναι αρωγοί στο πρόβλημα που έχει το ΤΟΕΒ , στον αιμοδότη που τους δίνει καθημερινά χρήματα για να μπορούν να ζουν τις οικογένειές τους, αντιστέκονται. Αυτή τη στιγμή έχει πάει η ΔΕΗ να συνδέσει το ρεύμα σε δύο αντλιοστάσια και δεν πάει ούτε το προσωπικό ασφαλείας να παραστεί. Συναντήθηκα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο για να πάρει θέση για την ασφάλεια και την λειτουργία των δύο αντλιοστασίων για αποφυγή καταστροφής στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή περίπου υπάρχουν 1500 στρέμματα καλλιέργεια όψιμη τα οποία σβήνουν γιατί δεν υπάρχει νερό. Τώρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και όχι αύριο μεθαύριο μετά από συσκέψεις. Οι καλλιέργειες θα καταστραφούν. Εμείς θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου με μηνύσεις. Είναι ανέντιμο, ανεπίτρεπτο και ανήθικο αυτό που συμβαίνει!

«Θα καταστραφούμε όλοι»

Στο γραφείο του κ. Γεωργιόπουλου και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων για το θέμα της επίσχεσης. Ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων δήλωσε μετά την συνάντηση: «Μετά από πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί έχουμε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στο τέλος της αρδευτικής περιόδου . Οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ έχουν κάνει επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλη η λειτουργία των αντλιοστασίων. Βέβαια έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι γιατί πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους. Από την άλλη πλευρά όμως είμαστε και εμείς εκτεθειμένοι γιατί δεν μπορούμε να εγγυηθούμε στα μέλη μας τίποτε. Έχουμε δηλώσει ότι χρήματα μπορεί να εισπράξουμε μέχρι τις 25-27 Οκτωβρίου που θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις. Εγώ ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων θα συνεχίσω να δίνω τα χρήματα στον ΓΟΕΒ μέχρι και τις περιόδους αυτές που δεν θα είναι λειτουργικές. Παρακαλώ λοιπόν να λήξουν αυτό το πρόβλημα για να μπορέσουν οι αγρότες να ποτίσουν και να μην καταστραφούν οι καλλιέργειες. Γιατί αν καταστραφούν οι καλλιέργειες θα καταστραφούμε και εμείς ως οργανισμοί αλλά και οι αγρότες και οι εργαζόμενοι. Η βασική καλλιέργεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι η πατάτα αλλά και τα λαχανικά. Αν η πατάτα μείνει απότιστη σκάει το υπέδαφος και δημιουργεί αέρα με αποτέλεσμα να πρασινίζουν οι πατάτες. Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ δεν μας έχει κόψει το ρεύμα.»


Πηγή