Ζάκυνθος: Ο σεισμός προκάλεσε εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων στο Ναυάγιο- Λέκκας: «Άλλαξε χρώμα η θάλασσα»

Νέες κατολισθήσεις προκάλεσε στην πανέμορφη παραλία του ναυαγίου ο προχθεσινός μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Αυτό αποκάλυψε από το νησί όπου και βρίσκεται ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η θάλασσα στην περιοχή άλλαξε χρόνια λόγω των εκτεταμένων καταπτώσεων βράχων που παρουσιάστηκαν.

«Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του Ναυαγίου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε, γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του Ναυαγίου», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στην συγκεκριμένη παραλία σημειώθηκε κατολίσθηση ενός μεγάλου κομματιού βράχου και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους πολλούς τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία