1ο Λύκειο Πύργου: Η ιστορία… επαναλαμβάνεται

«Κύκλους κάνει η ιστορία, και επαναλαμβάνεται…μοιάζει σα φάρσα» είπαν οι μαθητές, βλέποντας ότι τα γεγονότα της περιόδου του Πολυτεχνείου, τους μοιάζουν γνώριμα, αλλά είναι πιο… κουστουμαρισμένα. Γιατί δε γίνεται – είπαν στις αφηγήσεις τους – η γενιά του Πολυτεχνείου, εκείνων που πολέμησαν για τα ιδανικά της παιδείας και της ελευθερίας, να κατηγορούνται για υποθέσεις διαφθοράς. Ή μήπως όχι;

Η επετειακή εκδήλωση του 1ου Λυκείου Πύργου – ελλείψει χώρων στις λυόμενες εγκαταστάσεις του σχολείου τους – πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Μια λιτή, αλλά συνάμα συγκινητική και γεμάτη μηνύματα εκδήλωση που επιμελήθηκε ο καθηγητής Γιώργος Γεωργίου, με τη συνδρομή (σ.σ στη δημιουργία του βίντεο) της υποδιευθύντριας Αγγέλικας Παπαγεωργίου, και τη συμμετοχή μαθητών και των τριών τάξεων. Την αφήγηση των γεγονότων της εποχής του Πολυτεχνείου αλλά και όσα ακολούθησαν στη μεταπολίτευση, με ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα από το 2009 μέχρι σήμερα, εντοπίζοντας «ίδια ελαττώματα και μειονεκτήματα», μέσω του βίντεο που προβλήθηκαν, έκαναν οι μαθητές Βενετία Κατσίκα, Χαράλαμπος Λουκίσας, Εύα Κουσιαφέ και Παναγιώτης Κολοσκόπης. Μικρές παρεμβάσεις, με αφηγήσεις κειμένων έκαναν οι μαθήτριες Μαριάννα Μενύχτα και Μαρία Καλοφώνου.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι μαθητές Βασιλική Τσαμπά και Μαρία Μικελοπούλου στο τραγούδι, συνοδευόμενες από τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο πιάνο και τον «αειθαλή» και ανασπαστο κομμάτι αυτού του σχολείου, τον πρώην διευθυντή Νίκο Μάστορα, με την κιθάρα του.

«Τα παιδιά, η νεολαία, είναι το πιο καλό και αγνό κομμάτι της κοινωνίας. Μην σπαταλιέστε μπροστά σ’ έναν υπολογιστή κι ένα κινητό τηλέφωνο. Να ζητάτε τις ευκαιρίες που σας αξίζουν», συμβούλευσε ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Φωτεινόπουλος, στο τέλος της γιορτής, συγχαίροντας και ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές για την προσεγμένη και διδακτική – για τα παιδιά – εκδήλωση που ετοίμασαν και παρουσίασαν.


Πηγή