30 νέες υποψήφιες γυναίκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ


Ονόματα νέα, μέσα από τα οποία το κόμμα στοχεύει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά κοινωνικών στρωμάτων που διατηρούν μια πιο οριοθετημένη στάση έναντι των πολιτικών εξελίξεων, αναμένεται να ανακοινώσει πιθανόν και σήμερα η ΝΔ.

Πρόκειται για τα 30 ονόματα νέων γυναικών που θα είναι στα ψηφοδέλτια της η ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές. Θα πρόκειται για ονόματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοκιμάσει την έκθεσή τους σε κάλπες εθνικών εκλογών. Ανακοινώνονται κατά προτεραιότητα, προκειμένου να τους δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστούν έναντι πολιτευτών που υπερτερούν σε αναγνωρισιμότητα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην Αχαΐα όπου, λόγω της ποσόστωσης, οι γυναίκες του ψηφοδελτίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4. Αν και, με βάση το περιθώριο που υπάρχει, οι γυναίκες μπορεί να είναι και περισσότερες.

Πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι στην περίπτωση του νομού μπορεί να ανακοινωθούν από ένα έως το πολύ δύο νέα ονόματα, σε αυτή τη φάση.

Πρόκειται για γυναίκες που δεν έχουν μέχρι σήμερα δοκιμαστεί αλλά ανήκουν στο μητρώο στελεχών του κόμματος, μια διαδικασία στην οποία είχε ήδη επενδύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανανέωση του μηχανισμού.

pelop.gr


Πηγή