Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Να αποσυρθεί το άρθρο 40 για τα Μουσικά σχολεία

Με ανακοίνωση του το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας όπου πρόεδρος είναι ο Χρήστος Σιάχος, ζητά να αποσυρθεί πάραυτα το άρθρο 40 για τα Μουσικά σχολεία!

Όπως αναφέρει, υπό τον τίτλο «Διατάξεις για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία» δημοσιεύτηκαν στις 5-11-2018, σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις». Μεταξύ αυτών εισάγονται ρυθμίσεις που αφορούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία στο άρθρο 40 με πολλαπλό αρνητικό χαρακτήρα.

Μετά από εκτενή και αναλυτική συζήτηση, και με τη συμμετοχή πολλαπλής αντιπροσωπείας του Μουσικού σχολείου της Πάτρας, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

α) Με τις αλλαγές αυτές αλλάζει άρδην ο εκπαιδευτικός και επαγγελματικός χαρακτήρας των μουσικών (και καλλιτεχνικών) σχολείων της χώρας. Γι αυτό το άρθρο 40 δεν διορθώνεται, αλλά πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

β) Στα πλαίσια της επιχειρούμενης αυτής αναδιάρθρωσης, στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ: 1) δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας του γνωστού μνημονιακού «εξορθολογισμού» (τόσο περιορισμός διορισμών και προσλήψεων, όσο και δημιουργίας τεχνητών πλεονασμάτων), 2) Περιορίζονται τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά των σχολείων (ως Γυμνασίων, Λυκείων και μουσικών ειδικοτήτων), 3) Μετατρέπεται η μουσική εκπαίδευση σε απλή «ενθάρρυνση» και οδηγούν τους γονείς είτε στα ιδιωτικά Ωδεία είτε στην στέρηση της επαγγελματικής μουσικής ειδίκευσης, 4) Εισάγεται η λογική της προτεραιότητας στις προσλήψεις ιδιωτών και 5) Χρησιμοποιείται ο «εξορθογισμός» αυτός ως προπομπός για ευρύτερες αναδιαρθρώσεις στα δημόσια σχολεία.

Συναδέλφισσες, -οι: Ομόφωνα το ΔΣ της ΕΛΜΕ σας καλεί στις επόμενες δράσεις:

1) Την Πέμπτη 22.11.2018 και 12.30 μμ έξω από την ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας σε συγκέντρωση διεκδίκησης, μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού μας σχολείου.

2) Την ερχόμενη Παρασκευή 23.11.2018 στη μουσική εκδήλωση – κινητοποίηση στην πλ. Γεωργίου και ώρα 17.00 που διοργανώνει η σχολική κοινότητα του Μουσικού μας σχολείου.

Ομόφωνα και συμπληρωματικά κηρύσσει την Πέμπτη 22.11.2018 διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας 12.00 με 14.00.

Ομόφωνα συμβάλλει οικονομικά στην κινητοποίηση με ένα λεωφορείο την Κυριακή το πρωί που γίνεται στην Αθήνα από το συντονισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων των Μουσικών σχολείων.

Καλεί

α) Το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεσα να μπεί μπροστά στον αγώνα απόσυρσης του άρθρου 40 και της στήριξης των Μουσικών (και Καλλιτεχνικών) σχολείων

β) Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει πάραυτα το αντιμουσικό και αντιεκπαιδευτικό άρθρο 40 του εν λόγω νομοσχέδιο.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία