Αχαΐα: Επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές στο λύκειο της Κλειτορίας

Επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές του Λυκείου της Κλειτορίας μετά από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τους εκπαιδευτικούς φορείς για την κάλυψη των κενών στα μαθήματα τους με τον ερχομό νέων καθηγητών, αλλά και την επανεξέταση της διαγραφής του σχολείου τους από τα δυσπρόσιτα.

Μάλιστα σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον βοηθό δημάρχου, Νίκο Μπαγκαφά, αλλά και την διευθύντρια του Λυκείου τους, Βασιλική Παπουτσή, ενημερώθηκαν για την κάλυψη των κενών και την αναπλήρωση των χαμένων ωρών.

Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με το σχολείο της Κλειτορίας, αλλά αφορά μία σειρά σχολείων της ορεινής Αχαίας και ειδικότερα του Δήμου Καλαβρύτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων σε πρόσφατη συνεδρίαση του για το θέμα συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη αναπροσαρμογής των σχολείων της περιοχής τους προς τα πάνω και μετέφερε το ανάλογο αίτημα στο υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα της μοριοδότησης είχε γίνει συνάντηση και με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κώστα Γιαννόπουλο. Ο χαρακτηρισμός δυσπρόσιτο σε ένα σχολείο δίνει το κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να τα επιλέξουν στις προτιμήσεις τους, παίρνοντας έτσι παραπάνω μόρια και στελεχώνοντας τα από την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς.

Πλέον από την στιγμή που το υπουργείο προχώρησε φέτος στον αποχαρακτηρισμό τους, πολλά από τα σχολεία του δήμου δεν επανδρώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κενά και οι μαθητές να χάνουν μαθήματα. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει η κατάσταση στο σχολείο της Κλειτορίας, κάνοντας από εκεί την αρχή για την παύση μιας απόφασης που ήταν άδικη για τους μαθητές της ορεινής Αχαΐας.


Πηγή