Αυτός μπλοκάρει την έρευνα της Novartis

Αυτός μπλοκάρει την έρευνα της Novartis

Με την αίτηση εξαίρεσης κατά της Ε. Τουλουπάκη

Πριν καταθέσουν ως ύποπτοι οι πολιτικοί

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ προσπάθεια να παγώσει η διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου της NOVARTIS βραχυκυκλώνοντας τη Δικαιοσύνη μεθοδεύεται από διάφορα παράκεντρα εξουσίας.

Στην πλέον κρίσιμη ώρα που οι εισαγγελείς διαφθοράς ετοιμάζονταν να καλέσουν ως ύποπτους τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, εκδηλώνεται μία σειρά στοχευμένων επιθέσεων με στόχο την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και των υπολοίπων εισαγγελέων που συμμετέχουν στη δικαστική έρευνα.

Στην κατεύθυνση αυτή χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα που εμπεριέχουν σαφείς απειλές κατά δικαστών, επιχειρώντας παράλληλα να αμφισβητήσουν την έρευνα τουλάχιστον όσον αφορά στην εμπλοκή των πολιτικών προσώπων.

Η δικαστική έρευνα παγώνει προσωρινά μετά από αίτημα εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη που κατέθεσε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου.

Παράλληλα εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της NOVARTIS.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην KONTRA NEWS ότι δεν αποκλείεται στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πάντως είναι πρωτοφανές στα χρονικά της ελληνικής Δικαιοσύνης ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κορυφαίους δικαστές που έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί η διερεύνηση του μεγαλύτερου σκανδάλου που συντελέστηκε από καταβολής ελληνικού κράτους.

β’ μέρος

Αίτημα εξαίρεσης και πειθαρχικό έκανε σε Τουλουπάκη και εισαγγελείς ο σύζυγος της Ράικου

Μαίνεται ο δικαστικός «πόλεμος» στην Εισαγγελία Διαφθοράς με φόντο την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει εξαπολύσει σε βάρος της διαδόχου της, στη θέση αυτή Ελένης Τουλουπάκη και των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων, δικαστική επίθεση καταθέτοντας εκτός από την αίτηση κακοδικίας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Τις δυο τελευταίες ενέργειες υπογράφει ο σύζυγός της, ιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος ερευνάται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους του καθώς σε λογαριασμό του (κοινό με τη σύζυγό του) εμβάστηκε ποσό 1.020 ευρώ για «ερευνητική εργασία» από την Novartis.

Διαρροή

Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis. Όμως , όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές εκτιμώντας τις παρενέργειες των νομικών ενεργειών, η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα μέχρι νεωτέρας, δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε οι εισαγγελείς έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Παράλληλα, όμως εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο, σύμφωνα με νομικούς, εκτιμάται πως δεν προβλέπεται από τη δικονομία ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με το σύζυγό της τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346795-Aytos-mplokarei-ten-ereyna-tes-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post Αυτός μπλοκάρει την έρευνα της Novartis appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή