Αγρίνιο: Δημόσιος θηλασμός στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό. Φέτος είναι ο 9ος κατά σειρά.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις με αυτή της πλατείας Παναγοπούλου (Συντριβάνι) στο Αγρίνιο πραγματοποιούνται στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο και σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Για την Αιτωλοακαρνανία την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η: «Αιτωλοακαρνανία – Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας». Η διοργάνωση ξεκίνησε το πρωί και διήρκεσε μέχρι πριν από λίγο. Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Αιτωλοακαρνανίας (αλφαβητικά): Χαρά Αφεντάκη, Βίβιαν Θωμάτου, Αγγέλα Καρακώστα, Βασιλική Καρδαρά, Έφη Πετσινού, Ηρώ Φραγκούλη.

Σκοπόςτης εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες αυτές, οι γυναίκες – μητέρες συμφωνήσαν με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουνε η μία την άλλη. Μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να μοιράζονται τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

dimosios-thilasmos (5)

dimosios-thilasmos (4)

dimosios-thilasmos (3)

dimosios-thilasmos (2)

dimosios-thilasmos (1)

Αιτωλοακαρνανία: Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης


Πηγή