Αγρίνιο: Κάλεσμα της Εργατικής Πάλης Οικοδόμων στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Εργαζόμενοι-νες συνάδελφοι στις κατασκευές απεργούμε την Τετάρτη 28 Νοέμβρη συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, πρέπει το ίδιο το κίνημα να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις στα πολιτικά γεγονότα, στα μέτρα που εφαρμόζονται συνεχώς σε βάρος του λαού, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει δυναμικά.Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ότι τα βάσανα τελειώνουν, ότι το τέλος τον μνημονίων είναι πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από ψεύτικα λόγια για άλλη μια φορά. Η υπόσχεση ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις τον Ιανουάριο παρουσιάζεται σαν επίτευγμα, ώστε να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, ενώ τόσα χρόνια οι συντάξεις έχουν πετσοκοπεί καταργώντας το ΕΚΑΣ, μειώθηκαν οι επικουρικές, μειώθηκαν όλες οι συντάξεις με τον νέο υπολογισμό (νόμος Κατρούγκαλου), αυξήθηκαν τα απαραίτητα χρόνια εργασίας στα 40 και το κατώτερο όριο ηλικίας στα 67 έτη, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει δουλειά και δεν μπορούν να μαζευτούν από τους εργαζόμενους τα ένσημα που χρειάζονται λόγο της ανεργίας.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της οικοδομής όπου τα ποσοστά της ανεργίας είναι στο επίπεδο του 80% στα χρόνια της κρίσης, με αποτέλεσμα οι οικοδόμοι να μην μπορούν να ασφαλιστούν και να πάρουν την κουτσουρεμένη σύνταξη που απέμεινε μετά τις συνεχόμενες μειώσεις και τις αυξήσεις στα όρια της ηλικίας. Η υπόσχεση για μη μείωση των συντάξεων τον Γενάρη με την σύμφωνη γνώμη των θεσμών και των ευρωπαίων «συμμάχων» θα συνοδεύεται από πλεονάσματα των 4,5 δις και 6,5 δις τον επόμενο χρόνο, χρήματα τα οποία έχουν κοπεί από μισθούς, από κοινωνικές δαπάνες σε υγεία παιδεία κτλ. Η διατήρηση των συντάξεων θα συνοδεύεται από τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβληθεί στα χρόνια της κρίσης, την μερική απασχόληση μέσω 8μηνων προγραμμάτων των 495 ευρώ το μήνα, την ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα με την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την υπόσχεση για συλλογικές συμβάσεις με βάση την διάθεση των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου. Η μη μείωση των συντάξεων θα συνοδεύεται από το ξεπούλημα της ΔΕΗ, του νερού,των λιμανιών των αεροδρομίων, του φυσικού πλούτου, των δημόσιων χώρων και ό,τι έχει στηθεί με τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Θα αρπάξουν την λαϊκή περιουσία μέσων ξένων Funds, τραπεζιτών, και ελληνικού κεφαλαίου.

Επιχειρείται να σταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, όποιο κόμμα και αν είναι στην εξουσία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι αλλά αυτή είναι κάπως καλύτερη. Με την απεργία να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω. Να ξεσκεπάσουμε τον βρώμικο ρόλο της ΓΣΕΕ που κινείται διασπαστικά στους αγώνες, όπως στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, εξυπηρετώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό υπονομεύοντας όπως και στο παρελθόν τα εργατικά συμφέροντα. Χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα έξω από την ΓΣΕΕ με όλους όσους πιστεύουν στο κίνημα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Απαιτούμε:

Την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας, με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ που ήταν πριν το 2009 ,κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ,δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους ,ασφάλιση και επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, όχι στους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς) της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, όχι στις διακοπές ρεύματος και νερού στους φτωχούς και άπορους, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, νερό, φυσικός πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιοι χώροι)

Κάτω ο υποταγμένος κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός

Συγκέντρωση Κεντρική Πλατεία 10:30 πμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Υπόμνημα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου για το Σχέδιο Νόμου


Πηγή