Ακυρώθηκε από τις «Κτηριακές Υποδομές» ο διαγωνισμός του έργου αποκατάσταση βλαβών 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοσ […]

Πλέον ας κοιτάξουμε που μπορεί να γίνει το νέο σχολείο…

Μια εξέλιξη που θα χαροποιήσει πολλούς και κυρίως τους γονείς του σχολείου, είναι το γεγονός ότι ακυρώθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ., ο διαγωνισμός για την σύμβαση του έργου αποκατάσταση βλαβών από τους σεισμούς του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

Πέραν των επιχειρημάτων της αμφισβήτησης της ασφάλειας του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος (που θα στέγαζε περίπου 330 μαθητές), που είχαν εκφράσει πολλάκις και οι γονείς από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμώνων του σχολείου, με ανακοινώσεις, αλλά και κινητοποιήσεις, έρχεται στην τελική απόφαση της ΚΤ.ΥΠ. και ένα νομικό ζήτημα.

Αυτό προέκυψε, καθώς όταν αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς να παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα προσωρινά η χρήση των σχολικών μονάδων στις Κτηριακές Υποδομές, δεν είχε συμπεριληφθεί το οικόπεδο του σεισμόπληκτου σχολείου του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και το οποίο κατά τα 2/3 ήταν συνιδιοκτησία με το Κοργιαλένειο ίδρυμα.

Αυτή λοιπόν είναι η εξέλιξη θετική για τα όσα επιδίωκαν οι Γονείς των μαθητών του σχολείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, καλό πλέον είναι να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός νέου σχολείου.

Παρακάτω η απόφαση από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. στο «Διαύγεια

Ω49ΣΟΞΧΔ ΞΨΡ 001Ω49ΣΟΞΧΔ ΞΨΡ 002


Πηγή