Αμαλιάδα: Έκφραση και δημιουργία μέσα από την ζωγραφική

Ο Κρίστο Χάσα με τους μαθητές του στο Εικαστικό Εργαστήρι στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη στην Αμαλιάδα

Με διάθεση για δημιουργία, με πολλές ιδέες, φαντασία και συναισθήματα που αναζητούν διέξοδο στον καμβά, ξεκίνησαν προ ημερών τα μαθήματα ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι που λειτουργεί στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας.

Δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, στο υπόγειο της Βιβλιοθήκης, έχει δημιουργηθεί το στέκι των επίδοξων ζωγράφων, παιδιών και ενηλίκων, και με οδηγό των ζωγράφο Κρίστο Ντεφρίμ Χάσα τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά.

Τα μαθήματα για την σεζόν 2018- 2019 πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και ήδη τα πρώτα έργα έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά.

Μοναδικές δημιουργίες

Ο Κρίστο Χάσα είναι εκεί και καθοδηγεί τους μαθητές τους, τους βοηθά, τους μαθαίνει όλα όσα αφορούν την τέχνη της ζωγραφικής, το κυριότερο όμως είναι ότι τους αφήνει ελεύθερους να εκφραστούν, να βγάλουν στον καμβά την ψυχή τους, να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με χρώματα, να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές εικόνες.

«Η ζωγραφική είναι διέξοδος, είναι τρόπος έκφρασης, είναι δημιουργία και εμείς είμαστε εδώ, έχουμε δημιουργήσει μία όμορφη παρέα, ανοιχτή σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν κοντά μας, και αποτυπώνουμε τα συναισθήματά μας στους πίνακές μας» θα πει ο κ. Χάσα.

Ο ίδιος μάλιστα καλεί όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ζωγραφική και δεν το έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα, να το πράξουν και σίγουρα δεν θα βγουν χαμένοι.

Παράλληλα, ξεκίνησαν τα μαθήματα ζωγραφικής για τα τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων στο Παλαιοχώρι του δήμου Γαστούνης. Τα μαθήματα εκεί θα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Με τους μαθητές στο εργαστήρι στο Παλαιοχώρι του δήμου Πηνειού
Σε φάση δημιουργίας οι μαθητές του τμήματος ζωγραφικής στην Αμαλιάδα
Τα πρώτα έργα άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά


Πηγή