Αμαλιάδα: Η αγορά ‘ζεστάθηκε’ από τον καιρό!

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες έκανε χθες ‘πρεμιέρα’ στην αγορά της Αμαλιάδας το ‘Ενδιάμεσο Εκπτωτικό Δεκαπενθήμερο’ και οι καταστηματάρχες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους γιατί, οι συνθήκες κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζουν και ως εκ τούτου εύλογα αναρωτιούνται πώς θα πουλήσουν τα χειμερινά εμπορεύματα.

Το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο ξεκίνησε χθες 1η Νοεμβρίου, για την πόλη της Αμαλιάδας, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την ενδιάμεση περίοδο μεταξύ θερινών και χειμερινών εκπτώσεων και έχει θεσμοθετηθεί την συγκεκριμένη περίοδο, προκειμένου να ‘ζεσταθεί’ η αγορά εν όψει του χειμώνα. Ουσιαστικά τα καταστήματα προχωρούν σε μειώσεις τιμών στα προϊόντα τους με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο αγοραστικό κοινό και την ίδια στιγμή να βγουν ωφελημένοι και οι καταναλωτές, αγοράζοντας οικονομικά και καλά προϊόντα.

Με την διαφορά ότι φέτος η αγορά είναι ‘ζεστή’ εν όψει του χειμώνα, όχι λόγω της αύξησης της αγοραστικής κίνησης αλλά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Δεν είναι σύμμαχος

Οι καταστηματάρχες έχουν γεμίσει τα ράφια τους και τις βιτρίνες τους με χειμερινά εμπορεύματα, ωστόσο δυσκολεύονται να τα πουλήσουν εξαιτίας των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, που παραπέμπουν σε μαγιό και πετσέτα αντί για σκούφο και γάντια!

Η χθεσινή πρώτη ημέρα των εκπτώσεων από κάποιους χαρακτηρίστηκε υποτονική και από κάποιους άλλους ικανοποιητική.

Είναι γεγονός, και αυτό φάνηκε και τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι καταναλωτές περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη των εκπτώσεων και ρωτούσαν για τις τιμές και την χθεσινή πρώτη ημέρα αρκετοί την εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν έρευνα αγοράς.

Βέβαια, επειδή δεν έχουν αισθανθεί ακόμη το κρύο και έτσι δυσκολεύονται να επιλέξουν χειμερινά, αν και οι καταστηματάρχες επιμένουν ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές προκειμένου να ψωνίσουν καλά είδη σε εξαιρετικές τιμές.

Το ποσοστό έκπτωσης κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30% για τα φετινά είδη, ενώ εντός των καταστημάτων υπάρχουν και πολλές προσφορές και στα περσινά σχέδια η έκπτωση αγγίζει και το 50% !


Πηγή