Αμαλιάδα: Οι ‘ερασιΤΕΝΧΕΣ’ βρήκαν το στέκι τους!

Ταυτόσημη της δημιουργίας η Θεατρική Ομάδα ‘ΕρασιΤΕΧΝΕΣ’ στην Αμαλιάδα ετοιμάζεται για μία ανατρεπτική χρονιά στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής.

Τα μέλη της, πνεύματα ανήσυχα και λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, δεν διστάζουν να πειραματιστούν, τολμούν να δοκιμαστούν το καινούργιο και… το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε στα έξι χρόνια ζωής της ομάδας.

Η Θεατρική Ομάδα ‘ΕρασιΤΕΧΝΕΣ’ έχει δείξει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η δημιουργικότητα και η διαρκής αναζήτηση.

Παραχώρηση από τον Μητροπολίτη

Η νέα σεζόν την βρίσκει λίγο διαφορετική, αφού επιτέλους, μετά από πολλές περιπλανήσεις και εκκλήσεις, κατάφερε να βρει τον δικό της χώρο, το δικό της στέκι που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Στέκι της Ομάδας έγινε το ισόγειο του Ιδρύματος ‘Απόστολος Παύλος’ στην Φραγκαβίλλα. Ένας χώρος που παραχωρήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

«Είναι ένας χώρος που μας παραχώρησε αμέσως ο Μητροπολίτης, μετά από μία επιστολή που του αποστείλαμε. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανταποκρίθηκε μέσα σε μια ημέρα και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Πάψαμε πλέον να είμαστε περιφερόμενοι από χώρο σε χώρο, αποκτήσαμε ένα στέκι που είναι άνετο και υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας» θα πει στην ‘Π’ ο σκηνοθέτης της Ομάδας Χάρης Κότσιφας.

Ήδη τα μέλη της Ομάδας έχουν διαμορφώσει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, με προσωπική εργασία και αφιερώνοντας πολλή από τον προσωπικό τους χρόνο. Η σκηνή της Θεατρικής Ομάδας είναι έτοιμη, ενώ ο ένας χώρος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να γίνεται θεατρικό παιχνίδι και εκεί θα λειτουργήσει και βεστιάριο. Σύντομα αναμένεται να γίνουν και τα εγκαίνια παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Στους δύο ορόφους του κτιρίου λειτουργεί η φοιτητική εστία και τα μέλη της Ομάδας έχουν άριστη συνεργασία με τους φοιτητές και δεν αποκλείεται κάποιους να τους δούμε να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους ως μέλη της Ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς


Πηγή